Hur till Ändra baklysen på en Chevrolet Lumina

En av de viktigaste säkerhetsfunktioner inbyggda i dagens bilar är den nattliga belysningssystem. Strålkastarna hjälper dig att se var du ska och bakljusen hjälpa andra att se dig. En utbränd bakljus gör det svårt för andra förare att se dig och agera därefter. Du kanske inte omedelbart märker en utbränd bakljus så som en säkerhetsåtgärd är det viktigt att då och då kontrollera lamporna innan körning. Om du hittar en bränns ut kommer det att bli nödvändigt att byta ut den. Men misströsta inte, det är ett lätt jobb att hantera, även om du inte är mekaniskt benägna. Saker du behöver
bakljus Bulb Size 3057
Visa fler instruktioner
hur man ändrar baklysen på en 1996 Chevrolet Lumina Sedan
1

Slå på dina bakljus med vrida strålkastare switch, placerad på instrumentpanelen till vänster om ratten, medurs två steg. Detta kan göras med tändningen. Promenera till den bakre delen av bilen och observera vilka bakljus lampa är utbränd. Stäng av strålkastarna.
2

Promenera till den bakre delen av fordonet. Lås stammen och öppna den. Om stammen är utrustad med tillvalet bekvämlighet nätet, ta bort den genom att haka av den från vingmuttern. Addera 3

Ta bort vingmuttern i bagageutrymmet som är direkt bakom bakljusen. Ställ vingmuttern åt sidan. Dra mattan bort från den bakre delen av bilen, som kommer att avslöja ytterligare två vingmuttrar. Skruva dessa två vingmuttrar, ta bort dem och lägg dem åt sidan.
4

Dra bakljusaggregat försiktigt bort från kroppen av bilen. Notera vilken glödlampa som behöver bytas ut, trycker du på fliken och vrid hylsan motsols. Dra kontakten från aggregatet.
5

Dra ut glödlampan ur sockeln. Släng utbränd glödlampa.
6

Skjut den nya ersättande glödlampan i sockeln. Byt uttaget tillbaka till bakljusaggregat och lås på plats genom att vrida medurs.
7

Sätt enheten tillbaka till sin bostad. Skruva de två vingmuttrar på plats tills fingrarna. Byt ut mattan. Skruva den återstående vingmuttern på plats. Sätt tillbaka bekvämligheten nätet, om tillämpligt. Stäng bakluckan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/124070.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.