Hur De-trycksätta kylsystemet

Alltid de-trycksätta en bils kylsystem innan du försöker kontrollera kylvätskenivån, lägga kylvätska eller innan reparation på systemet. Modern bil kylsystem arbetar under tryck för att medge för den höga temperatur, under vilka systemet arbetar, ca 250 grader. Sedan mitten av 1970 s biltillverkare har använt overflow reservoarer att innehålla spill när det inre trycket överstiger de rekommenderade PSI och blöder bort en liten mängd kylmedel. genom radiatorns trycklocket. Instruktioner
1

Inse att ett trycksatt kylsystem fylld med extremt het kylvätska är mycket farligt. Släpper kylarlocket under dessa förhållanden kan orsaka allvarlig skada. Trycklöst, systemet är en funktion av tid och temperatur. Det enda säkra sättet att trycklöst kylsystemet är att ge tillräckligt med tid för temperaturen att sjunka till en säker nivå, under 100 grader.
2

Motstå frestelsen att öppna huven och ta bort kylarlocket så fort du stanna bilen. Släppa trycket plötsligt resulterar i het ånga och kylvätska spyr överallt och skållning dig. Om ånga kommer ut från motorrummet, inte ens öppna huven tills ångan försvinner. När det är säkert att öppna huven och medan systemet har svalnat, titta runt motorn för att se om du kan hitta källan till en kylvätska läcka.
3

Undvik att hälla eller spruta vatten över utsidan av radiatorn för att påskynda kylningen. Kallt vatten på en varm systemet kan skada kylaren och andra heta komponenter, ytterligare skada motordelarna.
4

testa temperaturen genom att försiktigt röra vid kylarlocket och toppen av kylaren. När du bekvämt kan vila handen på locket och kylaren topp, det är säkert att ta bort kylarlocket. Den temperaturfall depressurizes systemet av sig själv. Ett svalnat systemet är ett trycklöst systemet.
5

Tillsätt vatten eller kylvätska endast när systemet är coolt. Fyll på expansionskärlet, om nödvändigt, till den nivå som anges på utsidan av behållaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/124069.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.