Hur tryckluften en bränsleledning

Oavsett om du behöver byta bränslefiltret eller arbeta på någon bränslesystemet komponent i din bil, är det mycket viktigt att avlasta trycket i bränsleledningen först. På bränsleinsprutning modeller är bränsle reser genom ledningarna från bensintanken till intaget av motorn under högt tryck. Här kommer vi att lära dig att avlasta bränsleledningen för motor modeller som är utrustade med antingen en tröghet switch eller en Schrader ventil. Det är en mycket enkel uppgift om du tror säkerheten först och främst. Saker du behöver
Goggles
Liten skruvmejsel
Piece of rag
Visa fler instruktioner
1

Leta lindring omkopplare eller ventil på din bil. Vissa 1980-1990 modeller kom utrustad med en bränslepump switch eller "tröghet switch" i baksätet på bilen, vilket stänger av bränsle till motorn i händelse av en kollision.
2 < p> På dessa modeller, hitta och ta bort en liten gummiplugg (cirka en till två inches i diameter) som ligger i bagageutrymmet.
3

kikar genom hålet, kommer du att se en del av bränslepumpens brytaranordningen (en liten plastlåda) med en liten återställningsknappen på toppen. Tryck på den här knappen för att avlasta bränsletrycket.
4

Dra runt motorn för 10 eller 15 sekunder. Bränslet Trycket i ledningen har nu lättad. När du avslutat ditt arbete på bränslesystemet, helt enkelt trycka på reset-knappen igen för att aktivera bränslepumpen.
5

På vissa 1980 och de flesta nyare bränsleinsprutning modeller, bränsle avlastas genom en Schrader ventil . Denna typ av ventil är placerad i bränslet järnväg, nära till insprutningssystemet i motorrummet. Det liknar en luftventil i ett däck.
6

När du har hittat ventilen, är du nästan redo för det sista steget. Innan du fortsätter, är det rekommenderat att du kopplar bilbatteriet och placera en matta ovanpå för att täcka de två batteripolerna. Detta extra steg kommer att förhindra eventuella verktyg eller något annat föremål som faller på batteriet, vilket orsakar en gnista som kan antända bränslet som du avlasta bränslesystemet.
7

Bära dina glasögon och med en liten skruvmejsel, tryck på "nålen" inuti schraderventilen med armen helt utsträckt och titta bort från det. Om möjligt, använd en trasa för att hålla skruvmejseln när du avlasta trycket i systemet, som en liten men möjligen stark skvätt bränsle kan komma ut från linjen. Nu trycket i gasledningen har lättad. När du har arbetat färdigt med bränslesystemet, helt enkelt anslut batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/124066.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.