Hur Inspektera ett bromssystem

Du vet att det är något fel med bromsarna på din bil, men du vill bli informerad innan du tar den till en mekaniker. Du kan inspektera ditt bromssystemet innan du tar den till en mechanic.You bil kommer sannolikt att ha skivbromsar på framsidan och kan ha antingen skiva eller trumbromsar på baksidan. Om du har en äldre bil, kan du ha trumbromsar på framsidan. Om du har en nyare bil bör du ha två bromsljus varnar på instrumentbrädan. Man kommer att vara röd och en kommer att vara gul. Den gula lampan är ABS (automatiska bromssystem) ljus. Saker du behöver
Luft pistol med lämplig storlek socket ta bort däcken
Hammer
Visa fler instruktioner
Hur Inspektera ett bromssystem
1

Check för att se om den röda lampan lyser. Om den röda lampan lyser, kan din nödbromsen vara på, kan du vara lite på bromsvätska, eller bromsomkopplaren kan vara defekt.
2

Kontrollera din nödbroms är avstängd. Om den är avstängd, kontrollera bromsvätska. Om bromsvätskan är full och handbromsen är avstängd, måste du leta efter en dålig huvudcylinder. Starta bilen och tryck på bromspedalen. Släpp något, tryck den sedan igen. Om det går i golvet eller om bromspedalen känns riktigt lågt, du troligtvis har ett problem med huvudcylindern. Om bromsarna känns ok (de bör inte gå mer än halvvägs till golvet), så du kanske har en dålig switch bromsljus.
3

Kontrollera om den gula ABS ljus är på. Om ABS lampan lyser, har du ett problem med ABS-systemet. ABS-systemet utgörs av ABS-modulen, styrenheten och sensorer för hjulen. Den ABS modulen är oftast finns nära vänstra fenderwell i motorrummet. På vissa bilar, kan det vara nära den högra fenderwell i motorrummet. Du kan identifiera ABS-modulen eftersom det kommer att ha bromsledningar kör till den. Om du har fyra hjul ABS, kommer det att finnas åtta bromsledningar går till ABS-modulen. Om du har två hjul ABS, kommer det att finnas fyra bromsledningar går till ABS-modulen. Kontrollmodulen är ansluten till ABS-modulen. Givarna är nära hjulen. De två vanligaste typerna är en rund mjuk sensor med en vajer kopplad till sig och en runda kedjehjul typ sensor med en magnet. Magneten plockar upp en hall effekt som hjulet snurrar. Den känner av hastigheten på hjulet. När du bromsar, om ett av hjulen bromsa snabbare än de övriga hjulen, släpper ABS-systemet bromsar på däcket som är redo att låsa upp, då sätter press på bromsen på det hjulet igen, därför hålla hjulet låser sig.
4

Kolla själva bromsarna pad, skor, rotorer, trummor och cylindrar hjul. Ta bort hjulen från bilen. På framsidan, titta inuti bromsoket på bromsklossarna. Tjockleken på främre bromsbelägg är ungefär en halv tum när de är helt nya. Detta inkluderar inte metallplattan stöd på baksidan av dynorna. Om de är mindre än en fjärdedel tum tjock, måste du byta ut de främre bromsbelägg.
5

Kör fingertopparna över rotorerna. Om kanterna hos rotorerna är tjockare än insidan av rotorn, bör du ha rotorerna vridas eller bytas ut. Dessutom, om rotorerna har djupa scoring, bör du ha dem vände eller bytas. Rotorerna kommer att ha ett nummer på dem, oftast på framsidan av rotorn intill hjulet dubbar. Detta kommer att berätta den minsta tjockleken tillåtna för rotorer för din bil. Om de är för tunna efter svarvning, måste du byta ut dem. En tunn rotor inte skingra inte tillräckligt med värme, och de kunde förvränga eller orsaka dina bromsar att hålla.
6

Kontrollera de bakre bromsarna, om de har kuddar, på samma sätt, förutom att tjockleken på bakre bromsarna när de är helt nya bör vara cirka 7/16 av en tum. Om de ser väldigt tunn, byt ut dem.
7 p Om du har trumbromsar i ryggen, måste du ta bort trummorna. Om trumman är "fastnar" och är svår att ta bort, ge det ett par bra whacks med en hammare, mitt i centrum av trumman. Dra inte trumman helt off i början. Dra den ungefär halvvägs ut, och känns inuti för att se hur nära trumman bromsbackarna är. Om de är mycket nära - kanske en nagel tjocklek från rotorn, är de troligen böter. Om de är längre än så bort från rotorn, kan du prova att justera dem först. Om de inte kan justeras tillräckligt långt dig, behöver du nya bromsbackar. Den totala rörelsen skorna bör ha inuti trumman bör inte överstiga ungefär en åttondel av en tum. Du kommer också vill känna inuti trumman för poängsättning. Om det finns scoring, byter trumma.
8

kontrollera är hjulcylindrarna. Du kommer bara att ha hjulcylindrarna om du har trumbromsar. Dra försiktigt tillbaka gummiskydd och se om det finns någon bromsvätska läcker inuti. Om så är fallet, byt hjulet cylindrarna. Du kan också kontrollera för läckage inne i trumman, eller så kan du se droppar på insidan av däcket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/124062.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.