Hur Spola en kylsystemet

De flesta människor inte ens tänka på sin bil kylsystem tills de lämnas strandsatta med en bil som är överhettad. Hålla ditt kylsystem i toppskick är avgörande för livet på din motor. Denna guide kommer att instruera dig om hur man korrekt att spola och ändra ditt fordon kylvätska. Saker du behöver
Justerbara Handdukar skiftnyckel
tom hink (två eller tre) katalog Anti-freeze
Flush kit
Cutting Tool Review trädgårdsslang
Outdoor vatten leverera
Visa fler instruktioner
Flusing din bil kylsystemet
1

Kontrollera att motorn inte har varit igång ett tag, och är coolt. Om motorn har varit igång vätskan blir mycket varmt och under extrem press, och kan skada dig när du öppnar kylarlocket.
2

Hitta dräneringsventilen på kylaren för att tömma den. Dräneringsventilen bör vara på botten av radiatorn. Dränera vätska i en hink, låt inte den gå på marken. När du har tömt kylaren helt, stänga dräneringsventil.
3

Du är nu redo att installera en back flush kit. Dessa kit är relativt billiga och kan köpas hos din lokala Biltema. Följ instruktionerna på baksidan av din kit. Sammanfattningsvis, måste du klippa slangen värmarens inlopp går till toppen av motorn. Det är där du kommer att installera T avsnitt i satsen i kylvätska linje. Slip båda ändarna av slangen på denna koppling och dra åt klämmorna som medföljer satsen. Nu kan du ansluta din trädgårdsslang till denna koppling.
4

Placera avledare som kom med satsen i öppningen på toppen av kylaren. Det är där vattnet och kylmedlet utgjuta från när börjar spola kylsystemet. En slang eller ett rör kommer att vara användbart för att styra vattnet i en hink.
5

Starta motorn, aktivera aggregatet högt och slå på trädgårdsslang. Kylmediet bör börja cirkulerar genom motorn och kommer ut ur omkastaren på toppen av kylaren. Fortsätt tills rent vatten börjar komma ut på toppen. Detta bör bara ta några minuter.
6

Stäng av motorn och trädgårdsslang. Därefter tömmer kylaren igen i en hink och stänga dräneringsventil när du är klar.
7

Nu är det dags att lägga den nya anti frysa. Häll hela innehållet i den anti frysa flaskan i det tomma kylaren och fyll tills kylvätska rinner ut ur halsen. Skruva tillbaka kylarlocket på och jobbet är klart. Glöm inte att skruva tillbaka locket på för T montering installerades också.
8

Ta en snabb provtur för att se till att allt fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/124060.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.