Hur man installerar en kylvätska Flush Kit

Flushing bilens kylsystem är en enkel procedur om du installerar en kylvätska flush kit. Med tiden kylmediet i kylsystemet går sönder och blir förorenad. Spolning av systemet avlägsnar den gamla kylvätskan och gör det möjligt att ersätta det med rätt blandning för att säkerställa att bilen inte överhettas på sommaren eller fryser på vintern. Saker du behöver
Razor kniv
Radiator flush kit
skruvmejsel
trädgårdsslang: äldre delen av trädgårdsslang med en kvinnlig ände
fem liters hink
Visa fler instruktioner
1

Leta bilens värmeslangen. Denna gummislang löper från motorn genom eld väggen och in värmaren i kupén.
2

Välj rätt spolning tee från kylmediet flush kit. Varje sats har spolning tees i olika storlekar för att matcha storleken på din värmare slang. Ändarna av spolning tee matcha inredningen diameter värmeslangen.
3

Kapa värmeslangen med rakkniv kniv. Var noga med att inte göra snittet i ett område där det kanske också nick eller klippa några andra närliggande slangar. Gör snittet så fyrkantiga och snyggt som möjligt. Håll ändarna av snittet upp slangen för att minimera spill av kylvätska i slangen.
4

Skjut en klämma (ingår i satsen) på vart och ett av de skurna ändarna av värmaren slangen. Dessa klämmor säkrar spolning tee på plats när du installerar det.
5

Infoga ena änden av spolning tee till varje sida av snittet värmeslangen, och skjut vardera änden av slangen så långt på den spolning tee som möjligt. Förvara locket och toppen av spolning tee rakt upp för enkel åtkomst. Skjut klämmorna över slangen och de insatta ändar spolning tee. Dra åt varje klämma med skruvmejseln för att fästa spolning tee på plats.
6

Avlägsna spolning tee lock och skruva på backventilen (ingår i satsen). Denna komponent har en svart hona slangkoppling i ena änden som passar på de manliga gängor spolning tee. Den andra änden av backventilen har en gul tik slangkoppling som fäster de manliga trådar av en trädgårdsslang.
7

Fäst splash avledare (ingår i rodnad satsen) genom att ta bort bilens kylarlocket och skjuta den långa änden av splash omkastare i kylaren fyllning öppning. Detta är ett friktions passande, och när du trycker ner den i öppningen, knäpper den på plats och bildar en tät försegling.
8

Skruva den gamla delen av slangen med den kvinnliga montering på de utvändiga gängor av splash omkastare och placera den andra änden av slangen avsnittet i en fem liters hink för att fånga den gamla kylvätskan. Skruva manliga trappsteg trädgårdsslangen till backventilen. Starta bilens motor och vrid bilens värmaren på hög. Vrid trädgårdsslangen på och spola den gamla kylvätskan ut i hinken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/124057.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.