Hur Avfetta en bilmotor

Oavsett om din bil är nyare eller speciellt om det är äldre du vet hur fet och oljig motorn området kan komma med tiden. För att verkligen piffa upp det och bli av med allt det oljiga fett och smuts är inte så svårt av ett jobb! Saker du behöver
Vattenslang
Motor avfettningsmedel (Sprayburkar säljs på bildelar butiker) katalog gamla trasor
färgskrapa och stålborstar
Gummihandskar
Gamla arbetskläder
Plastpåsar
Safety skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
1

lokalisera och täcka alla tänkbara lösa sladdar och sätta plast över distributören och alla öppna luftfilter och andra elektriska delar såsom generatorn och spänningsregulatorer. Bara vara tankeväckande och täcka elektriska delar och ledningar så bra som möjligt.
2

skyddsglasögon på start vid de övre delarna av motorn och arbeta dig ner försiktigt spruta avfettningsmedel på de specifika områden som du vill rengöra som vanligtvis är bäst behövs på den nedre halvan av motorn och låt avfettningsmedlet blöt i 10 till 15 minuter. Var noga med att inte spruta några av dessa starka rengöringsmedel på färgen på bilen och även undvika tändstift områden. Undvik stänk tillbaka när sprutning som du tar exakt syftet med dina målområden och bara sprutar ut produkten varsamt och på en vinkel.
3

Du kan spraya lite rengöringsmedel direkt på en trasa och torka nedgångna områden du kan lätt nå exempelvis inner fender väggar, ram av radiatorn och ventil omfattar exempelvis som du väntar på avfettningsmedel du sprutas på att dra i. Tänk på att vissa kemikalier kan ta av målade ytor, så läs etiketten på den produkt du väljer.
4

Re spraya de delar av motorn du redan besprutas med avfettningsmedel och använd din skurborste där du kan nå för att lossa något tyngre fett. Också en 1 eller 2 tum färgskrapa kan vara till hjälp för att skrapa bort tjock caked på fett
5

Med vattenslangen på en direkt ström vid lågt tryck försiktigt spruta vatten alltid sikta ner valdistrikten att skölja bort fett som har lossnat från avfettningsmedel. Syftet här är att undvika stänk baksidan av vatten och kemikalier och vara säker på att du har dina goggels på under detta skede av arbetet.
6

Arbeta dig nu igen om det behövs till några delar av motor som du kan ha missat med mer avfettningsmedel, borstning, skrapning och spolning tills allt fett avlägsnas.
7

slutskölj ner och torka de övre delarna av motorn torka kommer att ge dig en snyggare utseende.
8

bort all plast som täcker dina sladdar och med en torr trasa torka vatten som kan ha fått under plasten, sedan starta bilen och köra i några minuter för att bränna bort kvarvarande avfettningsmedel. Om du har problem att starta upp bilen efter detta, kan det innebära att en del vatten eller avfettningsmedel fick där det inte borde ha och normalt bara väntar ett tag tills allt är helt torrt är allt du behöver göra.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/124051.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.