Hur Ren tändkablarna

Rengöring tändkablarna i din bil kan verka som en dåraktig satsning för vissa, men om du vill ha en ren ser motor och problemfri tändstift kablar plug Detta är en kritisk move.Toss ut glaset renare och tvål och vatten för det finns ett speciellt sätt att rengöra ledningarna som kommer att försäkra att all olja och fett tas bort vilket möjligen kan sippra in i områden kontaktpunkt, speciellt när motorn är varm. Plus den här proceduren kan du kolla dina kablar för sprickor eller skador, som verkligen kan råna din motor prestanda! Saker du behöver
Spark avdragare tändkabeln eller plyers (frivilligt, om inte ta bort trådarna för hand) katalog WD-40 spraya smörjmedel (Såld på delar eller järnaffärer) katalog Rags
Spark Plug dielektriskt fett (Såld på bildelar butiker)
Visa fler instruktioner
1

Av säkerhetsskäl, koppla bort batteriets minuspol innan du gör det här jobbet för att säga upp alla möjliga effekt till motorn . Du kan rengöra ledningarna utan avlägsnande, men inte så grundligt och du kommer inte att tillåtas att kolla ordentligt vid anslutningarna metall boot eller för eventuella skador på isoleringen, så avlägsnande föreslås.
2

bort en tråd på en gång eftersom det är viktigt att tråden platser till fördelarlocket inte blandas ihop. Tråden kommer att koppla på tändstiftet och fördelarlocket genom att dra ut och vrida den tjocka boot slut samtidigt. Dra aldrig i själva tråden! Om en tråd har fastnat kan du lägga en trasa över boot sektionen av tråden, och greppet med ett par gemensamma tång för att försiktigt dra och vrida med eller använda en speciell plugg verktyg tråd borttagning. Också vara säker på att ta bort kabeln från någon tråd håller klipp och minns platsen för ominstallation på samma sätt.
3

Lägg ut kabeln till sin fulla längd och spraya lite WD-40 på en trasa torka rent vajern från ena änden till den andra och framför allt koncentrera sig på boot områden, vilket är den tyngre änden som kopplas till ett lock och pluggar.
4

Inspektera hela tråden för alla sprickbildning eller brännmärken på isoleringen. Om du hittar några sprickor, bare tråd eller djupa brännmärken, bör du byta ut den tråd med en ny. Också vara säker på att metalldelarna inom i boot områden, är fria från korrosion och inte böjda ur form. Det är viktigt att dessa kopplingar av metall är i gott skick för korrekt gnista.
5

Applicera en klick eller mycket liten mängd av dielektriskt fett i bagageluckan områden på båda ändarna av tråden, få fett på metallklämman själv. Tillämpa lite fett på spetsen av en skruvmejsel är ett enkelt sätt att applicera fettet. Denna speciella fett hjälper till att säkerställa en korrekt elektrisk kontakt.
6

Re installera kabeln i samma position du bort det från att vara säker på att du har goda kontakter när du ansluter kabeln i och tråden klipps tillbaka in i någon tråd innehavare, vars syfte är att tråden inte lägger på heta ytor som grenröret eller motorblocket som kan bränna igenom ledningarna isolerade beläggning.
7

att avsluta, dubbelkolla att alla kablar sitter fast och inte är vriden runt, men är placerade så rakt som möjligt med så mycket frihet som möjligt. Du kan också göra en touch up rengöring med mer WD-40 på en trasa om trådarna fick smutsiga igen under installationen

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/124050.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.