Hur att bevara och skydda elektriska sladdar runt en bilmotor

De elektriska ledningarna i din motorrummet behöver skydd från väder och vind av värme, kyla och fukt. Rätt skydd kommer att förhindra sprickbildning och bryta ner vilket kommer att hjälpa till att försäkra att all den elektriska kraften du behöver kommer att vara där för dig, utan att glömma att nämna att lösa oskyddade ledningar kan vara farligt också vara benägna att gnistbildning och fånga fire.Plus, din motor facket kommer att se så mycket hårdare och snyggt när dina trådar är alla på plats och under wraps! Saker du behöver
eltejp Loom
Tråd i olika storlekar (säljs i bildelar butiker) katalog Hushållens Saxar
buntband
WD-40
Rags
320 grit sandpapper (Optiional, om du behöver rengöra dåliga anslutningar)
Visa fler instruktioner
1

Koppla minuskabeln batteripolen innan det här jobbet för att eliminera risken för stötar eller gnistor . Arbete en sektion av trådar åt gången. Börja med att sortera ut dem och avgöra om det finns en grupp av trådar som kan köras tillsammans som går i samma riktning som du organisera och sortera ut kablarna. Var noga med att inte rycka mycket på trådarna eftersom du kan dra dem ur anslutningen och måste då reparera, även om det är en mycket bra idé att du kolla in alla anslutningar möjliga.
2 p Om du hittar några kala tråd fläckar där isoleringen har brutit, brända eller nöts bort är det viktigt att du tejp runt skadan med eltejp. Vanligtvis 3-4 wraps räcker. Om du upptäcker att du har några anslutningar härbärgerar corrossion, skulle nu vara en bra tid att städa upp dem. Sandpapper bidrar till att avlägsna corrossion och olja från anslutningarna. Objektet här innan du fortsätter att täcka upp trådarna är att vara säker på att de är i gott skick och korrekt ansluten till där de hör hemma.
3

spraya lite WD-40 på en trasa eller trasa och köra över ledningarna när du går längs att rensa skräp och olja utanför trådarna och erbjuder någon smörjning och skydd.
4

Vissa trådar kan köras individuellt på sin egen väg i vilket fall du kommer att använda en mindre dimension vävstol storlek tråd. Kör vävstolen bredvid vajern (er) som du vill täcka och sedan skära av rätt längd med sax, alltid lämnar en extra tum eller två av vävstolen som du kan trimma ner senare. Tråden matavfall glida in mellan vävstolen från sidan med enkla tryck från fingrarna, och alltid börja i ena änden och arbeta dig fram till den andra.
5

Wires som körs tillsammans i ett knippe kommer att kräva en större dimension av vävstol och samma princip gäller som i föregående steg, skjuta in trådarna i vävstolen arbetar från ena änden till den andra, att alltid vara noga med att inte rycka på en tråd och riskerar att koppla ifrån den.
6

använder nu de buntband för att fästa de vävstolar med trådarna inom till säker ur vägen platser, undviker vävstol från att röra motorblocket där extrem värme kan bränna igenom plasten. Fäst aldrig vävstolen till en rörlig del av motorn. Du kan behöva använda två eller tre band per vävstol för att försäkra att de är säkra.
7

Kom ihåg att åter ansluta din negativa batterikabeln efter alla kablar är skyddade i vävstolar. Din motor bör se mycket snyggare nu med tillförsikt om att dina kablar är säkert och tryggt!

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/124049.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.