Hur man bibehåller Cars för bränsleeffektivitet

hålla bilen kvar i ett fåtal specifika områden kan göra en skillnad i din bränsleförbrukning. Med gaspriserna slår nya rekord nästan varje vecka, är allt vi kan göra för att göra våra bilar mer effektiva viktigt. Instruktioner
1

Håll din motor trimmad upp. Om detta inte är något du kan göra på egen hand, lär känna din mekaniker och se till att han vet exakt vad du vill. Om din lambdasond är trasig, kan det sänka din bränsleeffektivitet med ganska lite!
2

Byt ditt luftfilter regelbundet. Ett igensatt filter uppenbarligen inte kommer att fungera bra och kommer att hämma luftintaget. Filter är mycket billigt och kan öka din bränsleeffektiviteten med upp till 10 procent.
3

Kontrollera däcktrycket och se till att det är på den rekommenderade nivån. De flesta bensinstationer har fortfarande fri luft och en del även erbjuda en tryckmätare. En mätare är en bra sak att ha i handskfacket för enkel kontroll.
4

byta olja vid de rekommenderade och se till att du använder rätt sort för din bil. Denna information är i din instruktionsbok. Kontrollera också på etiketten på burken för att se till att det är energisnålt olja.
5

Drive på hastighetsgränsen. De flesta bilar har tillverkats för att vara mest effektiva runt mellan 55 och 65 mph sortiment. När du börjar trycka det längre än så, börjar du få lägre gas körsträcka. Till exempel kör i 10 mph över 65 mph hastighetsgränsen ökar bränsleförbrukningen med 15 procent.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/124047.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.