Hur man tar hand om Bilbatterier

Oavsett hur väl du tar hand om andra delar av din hand, om du inte behandlar din bil batteriet rätt, kommer du aldrig få på vägen. Lyckligtvis är bil-batteri underhåll enkelt, billigt och mycket snabbt att genomföra. Instruktioner
1

Stäng av alla enheter och funktioner i bilen (om batteriet fortfarande är ansluten till bilen), t.ex. innerbelysning eller cigarettändare. Sedan använda en dedikerad batterimätaren att testa spänningen i batteriet. Om allt är väl, bör batteriet läsa om 12.5 volt. Allt betydligt lägre betyder att batteriet är undercharged och kan ha ett problem.
2

Rengör ovansidan av batteriet med en lösning gjord av en matsked bakpulver upplöst i en kopp vatten. Använd en icke-metallisk borste för att bli av med korrosion och bygga upp. När toppen av bilbatteriet är ren, ta bort kablarna från batteriet, börjar med det negativa, och rengör kablar och stolpar.
3

Avlägsna locken på battericellerna, och se till att brunnarna är minst halvfull med elektrolyt vätska. Om vätskan är låg, råga med destillerat vatten, och sedan låta vattnet sitta i batteriet och blanda med elektrolyten innan du går vidare till någon annan rengöring eller körning av bilen.
4

Använd ett speciellt ändamål hydrometer bilbatteri för att se elektrolytlösningen balanseras väl tillräckligt för korrekt underhåll av batteriet. Mata hydrometer s slang i batteriet cellen (efter borttagning cellocket) och pressa bollen att dra vätska i mätaren. Om du får avläsningar avsevärt skiljer sig från normen av 1.265, kontrollera sedan temperaturen på batteriet eftersom mätaren är kalibrerad för ett batteri på 80 grader C. Addera ditt
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/124044.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.