Hur du vill testa Shocks

Stötar är en viktig del av bilens säkerhetssystem. Om de inte fungerar på rätt sätt, är du inte bara få en skakig resa, du äventyrar också dig själv och dina passagerare. Ta dig tid att testa dina chocker var 15.000 miles. Du kan göra dessa enkla tester hemma utan specialverktyg. Instruktioner
1

studsa stötfångare. Lägga vikt på ett hörn av stötfångaren eller bil. Flytta bilen upp och ner för att simulera ett gupp i vägen. Om bilen studsar mer än en och 1/2 gånger efter att du slutat med studsande, kan dina chocker vara i behov av utbyte. Testa alla fyra chocker på detta sätt.
2

Kontrollera mönsterdjup på dina däck. Om chocker visar tecken på slitage, kan du förvänta dig att se koppning eller ovanliga slitage på dina däck också.
3

Läs chocker. Det ska inte finnas några tecken på oljeläckage runt tätningarna. Inte heller bör det finnas några bucklor eller andra tecken på skador på den yttre ytan av chocker.
4

Undersök fästen för chocker samt. Ta tag i chock och skaka den för att testa om det är löst.
5

uppmärksam när du kör din bil. Om bilen verkar svårare att hantera, kan det vara de chocker. Om ratten vibrerar en hel del även på en jämn vägbana, kan de chocker behöver bytas. Slitna chocker kan också göra att bilen känns som den driver som din tur hörn.
6

Bromsa. Bilens front bör inte gå ner överdrivet om chockerna är i bra form.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/124043.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.