Hur man byter en Bakljus på en Dodge Caravan

Bakljus är en av de enklaste delarna att byta på en Dodge Caravan. Inget behov av att spendera pengar på en mekaniker butik. Allt du behöver är ett par grundläggande verktyg och en ny glödlampa eller två. Läs vidare för tydliga, enkla att följa instruktioner. Saker du behöver
Skruvmejsel
Ersättningslampor
Visa fler instruktioner
1

Bestäm vilka bakljus behöver bytas. Öppna din Dodge Caravan bakre luckan. Titta inuti fordonet direkt bakom där bakljuset sitter på utsidan.
2

Leta efter två platta, svarta skivor ungefär samma diameter som en krona. Använd en skruvmejsel eller tång för att bända bort skivorna.
3

bort båda delarna av skivmekanismen, genomföringen och pluggen. Tryck in kontakten bakåt (mot utsidan av Dodge Caravan) genom genomföringen.
4

Håll i linsaggregatet när du tar bort den andra genomföringen. Dodge Caravan linssystem kan ramla och bryta.
5

Notera kablar inuti som ansluts till en kontakt. Nära ledningar, bör du se två runda omslag med flikar på vardera sida. Dessa är bulb lagerhus och de innehåller lökarna.
6

Tryck inåt på flikarna och dra bort kåporna. Dra ut den gamla lampan och tryck in en ny. Pressa inåt på flikarna igen för att byta ut locken på lamphuset. Du bör höra ett knäpp om locken är ordentligt ut.
7

Kontrollera bakljus för att kontrollera att det fungerar ordentligt med den nya lampan på plats. Skjut ledningarna igen och byt linsenheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/124040.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.