Hur man bibehåller en Serpentine Belt

De flesta moderna bilar använder en enda serpentin bälte för att köra tillbehör inklusive vattenpump, generator och servostyrning. Detta bälte ska vara bra för ca 50.000 miles, men om det misslyckas, kommer bilen vara okörbar. För att behålla bältet, kontrollera den regelbundet för slitage, sprickbildning och rätt spänning. Här är vad man ska leta efter. Instruktioner
1

Lyssna efter eventuella oljud från remmen med motorn igång. Serpentine bälten allmänhet halkar inte, men ett gnisslande ljud kan betyda remspännaren eller en av trissan orientera går dåligt.
2

visuellt undersöka remmen med motorn avslagen. Viss sprickbildning på den yttre ytan är normalt eftersom bältet åldrar, men om det är ett genomsnitt av 10 sprickor per linjär tum, är det dags att byta ut det.
3

Vänd bältet med din fingrar för att titta på den inre ytan. Om några av spåren är trasiga eller saknas, eller om det finns några tårar, byt remmen.
4

Kontrollera bandets spänning genom att trycka ned den mellan remskivorna. Du ska bara känna ett lätt ge. Om remmen verkar löst eller om det inte finns någon ge alls, kan problemet vara remspännaren. Spännaren är en fjäderbelastad remskiva som håller konstant spänning på remmen som sträcker med åldern, och det är lätt att förbise som en källa till problem.
5

Byt spännaren om den inte fungerar korrekt, och eftersom man måste ta bort bältet för att göra detta, byt ut den också, om den visar tecken på förslitning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/124036.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.