Hur du ändrar kupéfilter i en 2003 Ford Taurus

Byta kupéfilter i en Ford Taurus är ett enkelt underhåll steg ofta förbises av många bilägare. Den stuga filter renar luften som kommer in i bilens kupé genom värme-, ventilations-och luftkonditioneringssystem (HVAC). Att misslyckas med att ersätta en smutsig stuga filter utsätter förare och passagerare till smutsig, förorenad luft och kan skada bilens luftkonditioneringssystem. Här är hur du byter den. Saker du behöver
Tänger
Skruvmejsel
Ny stuga filterelement
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven för att lokalisera kupéfilter. Det är nära brandväggen på passagerarsidan av bilen, precis under vindrutan. En svart kåpa täcker filter.
2

Haka och ta bort klämman på vänster sida av huven locket.
3

Koppla loss vakuumslangen från vänster och mitten av kåpan locket. Du kan behöva använda en tång för att klämma slangklämman och koppla loss slangen. Ta passagerarsidan kåpa locket för att komma åt kupéfilter facket.
4

avgöra om det finns ett regnskydd som täcker kupéfilter. Om det finns, kan du behöva ta bort fyra skruvar för att lyfta av regnskydd. Ta bort det gamla stuga filter och installera den nya kupéfilter i samma position.
5

Byt regnskydd, huven locket och slangarna vakuum. Sätt tillbaka klämman passagerarsidan för att fästa kåpan kåpan. En ny stuga filter kommer att pågå 15.000 miles under normala förhållanden. Om det område där du kör är speciellt dammig eller förorenad, byt ut den efter 10.000 miles.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/124035.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.