Hur man byter torkarblad

Byta bilens torkarblad kan vara en skrämmande uppgift. För varje märke av bladet på marknaden, det finns många varianter att välja mellan. Du hittar vintern bladet, i alla väder blad, och sedan inom dessa grupperingar hittar du många storlekar. För att göra det ännu mer förvirrande, de flesta bilar har olika storlek blad för passageraren och föraren sida av bilen. Instruktioner
1

Läs din instruktionsbok för din bil. Detta har allt du behöver veta om din bil, inklusive rätt typ och storlek av torkarblad. Din instruktionsbok kan även lista de faktiska varumärken och de storlekar som fungerar för ditt fordon.
2

Välj typ torkarbladet först. Om du bor i ett nordligt klimat och det är nära till vintersäsongen, stick med en vinter blad. Om du är i ett mildare klimat eller hot om snö och is är fortfarande långt borta, kan du gå med ett allrengöringsmedel eller alla väder blad.
3

Välj ett märke som har bestämma viss typ (vinter eller all-purpose) och den storlek du behöver. De flesta butiker har antingen en underhållsplan bok eller en elektronisk pryl som gör att du kan mata in din bil märke, modell och år. Med denna information kommer du att hitta många olika märken av knivar och storlekar lämpliga för ditt fordon.
4

Kontrollera att den information du fått från in-store bok eller hänvisning enhet är som det är noterat i din instruktionsbok. Tänk att instruktionsboken är kung när du utför någon form av underhåll på din bil. Tillverkaren är ansvarig för alla garantier eller ansvar hävdar så länge du följer bruksanvisningen.
5

Köp dina knivar ersättning torkarblad, men ta inte bort dem ur förpackningen förrän du har jämfört dem i paketet till dina befintliga blad. De flesta fordon och blad har ett universellt fästsystem, och ersättande torkarbladen bör komma med flera adaptrar. Du vill dubbelkolla att se till att ersättande torkarbladen verkar kompatibel med ditt fordon innan du tar bort dem så att du kan returm dem lätt om det behövs.
6

Installera dina knivar när du bestämmer att de är rätt typ och storlek för din bil. Släng dina gamla bladen och förpackningar för de nya bladen ansvarsfullt. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/124033.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.