Hur testa om Motor Kylsystem Arbetar

kontrollera om din motor kylsystem fungerar är en av de väsentliga underhåll poster för att få längsta livslängd ur bilens motor . Här är några enkla saker du kan göra för att se till att din motor kylvätska fungerar som det ska . Instruktioner
1

Läs mätaren motorns temperatur . Om det står för varmt , då bilen är överhettad , och troligen motorns kylsystem har ett problem .
2

Håll ett öga under bilen för pölar av vätska . Om vätskan är doftande , kan detta tyda på att en läcka uppstått i motorns kylsystem .
3

Titta på motorns kylvätska behållaren för att se om det är låg när motorn är coolt . Om det är , fyll den med tillverkarens rekommenderade kylvätska mixa upp till rätt påfyllningsstrecket .
4

Vänta några dagar och kontrollera nivån igen för att se om du har tappat något mer kylvätska . Om du har , fortsätt att leta efter läckor och sprickor i slangar och runt slanganslutningen poäng .
5

Undersök gemensamma läckagepunkter , såsom de stora slangar som kommer ut ur din radiator och slangen anslutningspunkter till bilens motor . Din kylsystem kommer inte att fungera effektivt om kylvätska läcker .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/124030.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.