Hur man tar bort ett bildäck

Om du behöver inspektera bromsbeläggen på din bil, måste du ta bort en av bildäck för att få en ordentlig titt. Det är lätt att ta bort en av dina bildäck om du har några nödvändiga verktyg och hålla några säkerhetsregler i åtanke. Instruktioner
1

Bänd bort navkapseln (om sådan finns) och undersöka skicket på muttrarna. Om någon av dem låsa muttrarna, se till att du har rätt nyckel för att ta bort dem.
2

Spray muttrarna frikostigt med penetrerande olja. Detta kommer att minska risken för en av dem strippa när du vridmoment dem med däck järn.
3

Lossa muttrarna i en triangel mönster mittemot varandra. Lossa de tre första i ett triangulärt mönster, och se till att lossa en över axeln från den andra. Ta inte bort dem hela vägen.
4

Lyft upp bilen på en domkraft eller en hiss. Se till att du vet var fästena sitter är för din bil. Du kan skada bilen om du jack upp det där ramen inte är byggd för att tåla tyngden av bilen.
5

Steady bilen på en pallbock och kontrollera detta genom att skaka bilen . Detta kommer att säkerställa att det inte kommer att falla av stödbenet när du drar åt muttrarna på däcken. För säkerhets skull, vara säker på att ingen är i bilen medan du gör detta steg.
6

Ta bort de lossade muttrarna för hand. Avlägsna däcket och hjulet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/124022.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.