Hur man lyfter en bil med en domkraft

En domkraft är ett lättanvänt verktyg för att höja en bil för kortsiktiga projekt, såsom däck och oljebyten. Du kan lyfta en bil med en domkraft mycket snabbare än med andra pallbockar, men lika säkert. Saker du behöver
Hydraulisk domkraft Sida 2 pallbockar
Stoppklossar eller block
Visa fler instruktioner
1

Block eller kilar användning på hjulen . Om du tänker lyfta den främre änden, staga bakdäcken. Omvänt, om du planerar att lyfta den bakre, staga framhjulen. För din personliga säkerhet, är det viktigt att hålla bilen från att rulla.
2

Roll domkraften under bilen. Ligg ner på golvet bredvid uttaget och titta under bilen.
3

Placera domkraften så att kontaktpunkten är under ramen på bilen. Det är viktigt att lyfta bilen i ramen ensam. Bilar är tunga, och en jack placerat under en del av kroppen eller en del, såsom drivlina, kan skada din bil. Om du inte är säker på var du ska placera domkraften, läsa din instruktionsbok innan du går vidare.
4

Stå upp och pumpa upp och ner på jack handtaget. Du ser domkraften börjar stiga. Fortsätt pumpa handtaget tills fordonet är tillräckligt hög för att passa dina syften.
5

Placera en pallbock under fordonet, under en annan del av ramen. Justera höjden. När det är säkert på plats, långsamt släppa domkraften genom att vrida handtaget moturs. Dra jack ut från under bilen.
6

Flytta uttaget till den andra sidan av fordonet och upprepa stegen ovan. Med denna metod kan du lyfta ena änden av bilen helt från marken för att utföra ett oljebyte, däck swap eller reparationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/124020.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.