Hur du ändrar tändstift

Gamla och slitna tändstift kan leda till att din motor misständning, lägre prestanda och, ännu värre, låg gas körsträcka. Det rekommenderas att du ändrar bilens tändstift på 100.000 miles. Byta tändstift vid första tecken på problem kan spara dig en massa problem på lång sikt. Instruktioner
1

Vänta tills bilen motorn är kall. Du ska inte utföra något underhåll medan bilen är varm från användning, speciellt på varma, elektriska artiklar som tändstift.
2

Ta en tändkabeln från tändstiftet. Om du gör detta för hand, ta tag i kontakten boot. Dra inte i kabeln. Använd en gnista avdragare tändkabeln för att ta bort tändstiftet så att du inte rippa tråden.
3

Torka bort all smuts och skräp från tändstiftshålet. Detta kan torkas bort, men blåser bort det med tryckluft fungerar ännu bättre.
4

bort pluggen med en socket eller spärrnyckel. Kontrollera att du har rätt storlek för dina kontakter, vanligtvis en 13/16 tum eller 5/8 tums skiftnyckel. Och, kan du behöva en förlängning också. Vrid kontakten moturs för att ta bort det.
5

Sätt nytt tändstift i. vridning medurs för hand först och sedan dra åt den med samma nyckel. Anslut kabeln på plats igen, det ska knäppa på att berätta att det är ansluten
6

Upprepa processen för att ändra de återstående tändstift.. Det är bäst att byta dem en i taget för att hålla saker i ordning och undvika att blanda ihop pluggar och ledningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/124018.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.