Hur Smörj Pluggar och ledningar på en Distributor Cap

Du vill hålla bilen igång väl och bibehålla tändsystemet, inklusive tändkablarna och fördelarlocket. Korrekt smörjning av trådarna tändstiftet på fördelarlocket kan öka livslängden på tändkablarna genom praktiskt taget eliminerar korrosion orsakad av fukt i luften. Här är hur du skyddar dina tändstift, fördelarlocket och ledningar genom att smörja dem. Saker du behöver
Chilton eller Clymer handbok
Skruvmejsel
Hylsnyckelsats
dielektriskt fett
Visa fler instruktioner
1

Få en Clymer eller Chilton handbok för bilens märke, modell och år. Du kommer att behöva den som referens för just din bil. Detta kommer att ha enkel steg-för-steg instruktioner om hur man kan få tillgång till ditt tändsystem för just ditt märke och modell av bil.
2

Följ instruktionerna i manualen för att få tillgång till fördelarlocket. Du kanske måste ta bort en del av luftintaget för att kunna komma åt den. Addera 3

Ta det och gnistan trådarna kontakten genom att försiktigt dra dem från fördelarlocket, följa anvisningarna i din Clymer eller Chilton manual.
4

Ansök dielektriskt fett på insidan av varje av fördelarlocket terminaler. Detta tätar kontakter från utomhusluften och fukt för att lägga ett lager av skydd.
5

Smörj tändkabeln terminaler med dielektriskt fett också. Detta kommer att hjälpa till att hålla oljan från att säkerhetskopiera i plintarna och förkortar livslängden på dina tändstift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/124015.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.