Hur man testar ett bilbatteri med en multimeter

Du tror att ditt bilbatteri kan vara för lite juice och du vill använda din multimeter för att se om det är riktigt lågt . Testa ett bilbatteri med en multimeter är lätt om du vet vilka inställningar du använder och var du ska ansluta ledningarna . Här är de enkla stegen i att testa din bil batteriet med en multimeter . Instruktioner
1

Öppna upp din huva och hitta din bils batteri . Vara noga med att följa tillverkarens anvisningar och koppla bort kablarna från batteriet .
2

Förvandla din multimetern , ställ sedan in din multimeter till 50 volt skala . Detta kommer att nollställa mätaren och ge en mer exakt avläsning .
3

Anslut den röda kabeln till den positiva batteripolen . Vara noga med att sätta ledningen på posten av batteriet och inte bara på kabeln för att få den mest exakta spänningen läsning .
4

Fäst den svarta multimeter leda till den negativa batteripolen . Återigen , se till att sätta ledningen direkt på stolpen av batteriet för bästa avläsning .
5

Läs din multimeter mätare efter 15 sekunder . Om den har en digital avläsning och du har ett 12 volts batteri , bör det stå minst 9.6 volt löper genom multimeter för att det ska ta en avgift . Om det är mindre än så , du behöver ett nytt batteri .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123998.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.