Hur du kontrollerar om en Motorkylvätska Läckage i ett fordon

Om bilens motor läckor, kan det innebära stora problem med överhettning av motorn. Kontrollera bilens motor kylvätska systemet inte läcker någonstans så att du kan vara säker på att du har tillräckligt med kylvätska tillgängliga. Instruktioner
1

Fyll kylvätsketanken och mäta mängden en dag senare. Om den är tom eller betydligt lägre, har du förmodligen en läcka -. Speciellt om du fylla på det och se samma problem nästa dag köpa 2

Använd en testare skärvätsketryck att kontrollera eventuella läckor. Detta är en liten pump som ansluts till kylaren hals och pumpar luft i kylsystemet.
3

Undersök alla slangar anslutna till kylvätsketanken. Leta efter några hål eller punktering och byta några slangar som har dem. Se till att slangarna är ordentligt anslutna.
4

Inspektera själva tanken. Tankens yta är mycket svårare än slangarna, men punkteringar kan hända.
5

Se om vit rök kommer ut ur avgasröret. Detta kan innebära en dålig topplockspackning orsakar kylmedel att läcka in i förbränningskammaren. Packningen bör bytas.
6

Kontrollera vattenpumpen. Det är mest sannolikt att läcka med det tätade lagret, eftersom det blir slitet efter rotation över tiden. I varje fall bör vattenpumpen bytas.
7

Sök efter läckor runt kylaren, särskilt längs sömmarna och vingar. Du kommer förmodligen att behöva ligga under bilen och ser uppåt med en lätt att inspektera kylaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123994.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.