Hur koppla bort batteriet från en bil Generator

Vissa delar av en bil , som generatorn , ständigt rinnande ström även när bilen inte är igång . På grund av detta , måste du koppla bort batteriet från generatorn innan du servar några elektriska komponenter . Instruktioner
1

Kontrollera metallen ändarna av batterikablarna först . Ett vitt pulver ämne betyder att de är korroderade . Rengör dem med en stålborste och batteripolen renare ( eller vatten och bakpulver ) .
2

Kontrollera batteriets ytterhölje för någon läckande syra . Torka upp eventuella läckor med en trasa eller pappershandduk .
3

Lossa remmen på den negativa terminalen med en halvmåne eller hylsnyckel . Två till tre varv med skiftnyckel borde göra det .
4

Ta bort kontakten på generatorn från den negativa polen . Batteriet är inte längre leverera ström till generatorn och vice versa .
5

Se till att kontakten flyttas så långt från terminalen som möjligt . Detta kommer att hindra de två från oavsiktligt vidrör och orsakar en gnista .
6

Koppla den positiva terminalen på samma sätt . Se till att denna kabel inte vidrör något metall på bilen för att undvika gnistor .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123991.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.