Hur byta olja på en motorcykel DIY Underhåll och reparation Course

Grundläggande underhåll är avgörande för den långsiktiga användningen av motorfordon. Med priset på bränsle och kostnaden för erfarna tekniker på uppgång, det behövs många cyklister att utföra planerat underhåll själva och bevara deras ridning budgetar har också ökat. Om du tror att du vill prova att göra det själv, här är några steg som hjälper dig byta olja på en motorcykel. Saker du behöver
Oil fånga pan
Wrench
Oljefilter
Färskolja
Visa fler instruktioner
1

Lägg ut en olje-fånga pan under oljeavtappningspluggen på din motorcykel.
2

Lossa och ta bort cyklar oljepluggen, var försiktig så du inte bränner dig när motorn är varm.
3

Låt oljan rinna i pannan.
4

Skruva av oljefiltret med handen, ersätta den med tillverkarens rekommenderade del.
5

Byt oljeavtappningsskruven och dra åt tills den sitter stadigt på plats vrid sedan ytterligare ett kvarts varv, så att det hålls på plats under normal körning.
6

Börja fylla motorn med olja långsamt , beror mängden olja din cykel behöver på storleken på din motor och tillverkarens specifikationer. Om du är osäker på hur mycket din olja din motorcykel behöver, leta efter en olja fönster på vardera sidan av den nedre delen av motorblocket. Oljan-nivå skulle rida ovanför botten märket och under den övre markeringen.
7

Starta din cykel och låt den gå på tomgång tills den blir till full arbetstemperatur, stäng av den, låt kallna och kolla oljan igen. Oljan-nivå bör nu synas lite lågt. Detta är normalt. En viss mängd olja fyller den tomma oljefiltret. Bara toppen av oljan till toppen av varumärket på fönstret och du ska vara bra att rida.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123990.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.