Hur man tar bort ett tändstift

Korrekt fungerande tändstift är avgörande för livslängd och tillförlitlighet på ditt fordon. Tändstiften ger en gnista så att bränslet kan förbrännas, vilket gör att motorn att fortsätta köra. Det är viktigt att kontrollera kvaliteten på dina tändstift med varje oljebyte. Saker du behöver Billiga 3/8 tum spärrskaft
3/8 spärrskaft förlängning
5/8 tums hylsa
Tändstiftshylsa boot
Visa fler instruktioner

1

stänger av bilen och låt den svalna helt innan alla projekt underhåll av fordon. Detta bör ta ungefär en timme. Pop huven och samla de nödvändiga verktygen, enligt förteckningen i Things listan. Koppla den positiva batteripolen.
2

Ta bort tändkabeln genom att greppa den ordentligt och dra medan du vickar den. Kängan ska ge lätt, om inte, överväga att använda en gnista avdragare tändkabeln. Detta verktyg kan hittas på någon Biltema. Endast en tråd och tändstift
3

adress i taget för att undvika förvirring och ersätta den felaktiga kabeln till fel tändstift. Detta kan göra att motorn brand i fel ordning, vilket orsakar onödigt slitage på din motor.
4

Använd tryckluft för att blåsa området ut där tändstiftet sitter för att bli av med skräp och korrosion. Detta kommer att hålla den från att falla in i förbränningskammaren på topplocket, vilket kan orsaka stora skador.
5

Placera tändstiftshatten i uttaget och sedan ner på tändstiftet du tar bort. Se till att vrida det korrekta sättet att lossa tändstiftet. Kom ihåg regeln: righty-tighty, lefty-loosey. Tändstiftet bör komma ut fastnat i gummi uttaget boot.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123984.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.