Svenska Bil >> bil underhåll >> bILTVÄTT >> Content

Kontroll av Transmission olja i en 2004 Cavalier LS

År 2004 var den 22-årige Cavalier bli lite lång i tanden och snabbt närmar sig sitt sista år. De 2004 Cavalier LS kom standard med en 140-hästkrafter, 2,4-liters fyrcylindrig motor och en femväxlad manuell växellåda. Chevrolet erbjöd också en valfri fyra-växlad automatisk växellåda på LS trim nivå. Chevrolet anges uttryckligen att både sändningar är slutna enheter utan behov av inspektion eller vätska förändringar. För dem som föredrar att kolla upp det oavsett Chevy uttalanden, det finns accesspunkter för att söka efter och fyll på växellådsolja på båda sändningarna. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
dräneringskärlet
Ratchet
ren tratt
Dexron-III vätska
Ren, luddfri trasa
Inch- pound momentnyckel
insexnyckel Hylsnyckelsats
momentnyckel
Visa fler instruktioner
Automatic Transmission
1

tillåter fordonet att svalna tills överföringen är inget hetare än rumstemperatur. Starta Cavaliers motorn och låt den gå på tomgång under tre till fem minuter. Flytta växelspaken genom alla växlarna, pausa i ca tre sekunder på varje växel. Återgå växelspaken till "parken".
2

Parkera fordonet på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Höj framsidan av Cavalier med en domkraft och skjut pallbockar under bilens hjälpramen. Sänk Cavalier på domkraften. Lyft den bakre delen av Cavalier med en domkraft och uppsättning pallbockar under bakfjädringen tvärbalken. Sänk den bakre delen av fordonet upp på domkraften. Justera höjden på pallbockar, efter behov, så att fordonet sitter nivå.
3

krypa under bilen och hitta överföringen skruv vätska inspektion strax under förarsidan CV axel.

4

Placera ett uppsamlingskärl direkt under vätskenivån inspektion skruven. Lossa skruven med en spärr. Om vätska strömmar från inspektionshålet, är överföringen överfull och du måste låta vätskan rinna ut i avloppet pan tills det rinner. Rätt nivå för denna sändning är precis vid basen av inspektionshålet.
5 p Om vätskan är låg, krypa ut från under bilen och dra vent cap från toppen, mitten av överföring. Sätt en ren tratt i ventilationshålet och lägga ny Dexron-III vätska i kvartalet quart mellanrum in i ventilationshålet tills vätskan börjar löpa från inspektionshålet. Tryck på ventillocket tillbaka in i ventilationshålet på transmissionen.
6

krypa tillbaka under bilen, torka gängorna på inspektionen skruven med en ren, luddfri trasa, då hand-gänga på skruva tillbaka in i transmissionen. Dra åt skruven till 106 tum-pounds med en tum-pound momentnyckel.
7

Höj framsidan av kavaljer från pallbockar, med hjälp av en domkraft, och ta bort domkraften. Sänk framsidan av Cavalier till marken. Upprepa detta steg för att sänka den bakre delen av Cavalier.
8

Ta den gamla transmissionsolja till en lokal som används fordonsindustrin flytande återvinningscentral för omhändertagande. Vissa Bildelsaffärer tar gamla transmissionsolja gratis. Addera Manuell växellåda
9

Höja fordonets front med en domkraft och skjut pallbockar under Cavaliers hjälpram. Sänk bilen på pallbockar.
10

Hitta överföring oljepluggen nivå kontroll på transmissionen fall, precis ovanför serienumret klistermärke. Skjut en åderlåtning pan under oljenivåkontroll plugg. Ta bort pluggen med en spärr och insexnyckel uttag.
11

Sätt fingret i oljenivåkontroll hål och känsla för vätskenivån precis vid basen av oljenivåindike hål. Om vätskan är på rätt nivå, gå direkt till steg 6.
12

Lämna dräneringstråget under Cavalier, om vätskenivån är låg, och höja fordonet utanför domkraften. Avlägsna domkraften och sänk Cavalier till marken. Hitta locket transmission filler på toppen, bakifrån av transmissionen och skruva upp den. Sätt en ren tratt i transmissionen påfyllningshålet och tillsätt ny Dexron-III transmissionsolja och titta för vätska att strömma från oljenivåkontroll hål. När vätska strömmar från kontrollen hålet, ta bort tratten och dra åt tanklocket.
13

Höj bilen igen och plats i pallbockar. Rengör gängorna på oljenivåindike kontakt med en ren, luddfri trasa och hand-tråden tillbaka in i växellådan. Dra ur kontakten till 28 foot-pounds med en momentnyckel och insexnyckel uttag.
14

Höj bilen av domkraften står, med hjälp av en domkraft, och ta bort domkraften. Sänk Cavalier till marken.
15

Ta någon gammal växellådsolja till en lokal som används fordonsindustrin flytande återvinningscentral. Vissa Bildelsaffärer ta gamla vätskor gratis.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-wash/123834.html

Previous:
Next: No

bILTVÄTT

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.