Svenska Bil >> bil underhåll >> bILTVÄTT >> Content

Mest Sura blötläggningsmedel för en Touchless Automatic

Även de mest sura blötläggningsmedel innehåller fluorvätesyra eftersom fluorvätesyra tenderar att rengöra bilar mer effektivt än låg syrahalt sorter - den höga syran versionen kan faktiskt skada bilens lack, fönster och lister över tid. Det är också mycket giftiga för människor som kommer i kontakt med den. År 1999 orsakade en liten, utspädd belopp en tonårig biltvätt anställd att förlora två fingrar beror på att ämnet kommer i kontakt med hennes hud. Innan du ger dig in i din närliggande beröringsfri, automattvätt, att du vet farorna till dig själv och din bil eftersom det finns en mängd syra alternativ som finns idag. Fluorvätesyra som ett blötläggningsmedlet:

Trots dess faror, biltvätt kedjorna fortsätter att använda fluorvätesyra som en blötläggningsmedlet, på grund av dess förmåga att avlägsna väg smuts och sot på ett effektivare sätt än låg syrahalt sorter. En hög syra blötläggningsmedlet varumärke som fortfarande innehåller fluorvätesyra svartabörshajar sin produkt som "den mest avancerade sura blötläggningsmedlet tillgängliga," eftersom det "penetrerar, lossar och tar bort vägar filmer." En annan hög syra varumärke skryter att även den tuffaste smuts är inget matcha för deras lösning. Men många beröringsfria automatiska biltvättar rör sig bort från starkt sura blötläggningsmedel, använder en välkänd Midwest kedjan medvetet fluorvätesyra i sitt hjul rengöringslösning och i dess blötläggningsmedlet, trots många varningar. Men, hävdar företaget att dess blötläggningsmedlet ingredienser är en del av en "hemlig formel," så denna information inte är normalt offentliggöras.
Farorna för Fordon Till Salu < p> Hög syra blötläggningsmedel bort smuts uppbyggd på bekostnad av att skada din bil, insisterar Joe Peterson, ägare av en Indiana-baserade kemiska rengöringsmedel företaget. Enligt Peterson, fluorvätesyra "kan moln och etsa vindrutor, fälgar skada och missfärga trim och lister." Ett företag som fortfarande använder fluorvätesyra medger att det också kan skada polerade aluminiumfälgar. Ett annat biltvätt företaget citerar instanser av Avtrubbning på paneler måla rocker.
Farorna till People

Enligt Purdue professor Darryl Granger, fluorvätesyra, samma syra som används i många high-syra blötläggningsmedel kan äta genom glas i några sekunder och hud och ben i några timmar. Väl i blodomloppet syran griper kalcium i blodet, vilket leder till hjärtstillestånd. Bara spilla syra på endast 10 procent av din hud kan vara dödliga. Tyvärr, de som berörs av fluorvätesyra oftast inte vet förrän det är för sent, eftersom syran orsakar liten eller ingen smärta tills skadan är skedd.
Alternativ till fluorvätesyra

Alternativ till att använda hög syrahalt blötläggningsmedel i beröringsfria automatiska biltvättar överflöd. Ett tvättmedel skapad av Ver-tech Labs, kombinerar rengöring makt för en giftfri syra med en miljövänlig, biologiskt nedbrytbar lösning, som ändå lyckas att ta bort smuts, fönster grime och glans färg och metall. Ozark Biltvätt Systems har två nedbrytbara lösningar som skapats med hjälp av natrium tripoly fosfat och citronsyra. Dessa miljövänliga blötläggningsmedel bryta upp och innesluta smuts, så att den kan sköljas av fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-wash/123828.html

Previous:
Next:

bILTVÄTT

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.