Svenska Bil >> bil underhåll >> bILTVÄTT >> Content

Hur att tvätta ägg från bilen

Om din bil blir hetsade, låt inte resterna sitta på bilen, inte ens över en natt. Ägg rest torka, särskilt i närvaro av värme, kommer att skada bilens finish. Clean ägg av så fort du märker det. Om du inte kan, lägga en våt handduk över den för att hålla den fuktig. Det är en bra idé att hålla din bil polerad regelbundet tillhandahålla ett förnybart barriär mellan klarlack eller färg och föroreningar som ägg. Saker du behöver
Mjuk handduk
frottéhandduk
Vinäger yttre
Bil rengöring skum
högtryckstvätt
Cleaner /bug remover
Bucket
vit vinäger
Biltvätt tvål
Rubbing
Plastic Cleaner /dressing
Metall /krom renare
Glasrengöringsmedel
Glas polish
Bilvax /polish
Visa fler instruktioner

1

plocka bort några äggskal fastnat på bilen som ännu inte torkat. Torka bort så mycket som möjligt med en mjuk, fuktig handduk. Var noga med att inte repa lacken med skal fragment. Nästa, spraya det drabbade området med en skummande bil renare följa instruktionerna på burken. Låt skummet sitta i 15 minuter eller hur länge tillverkaren rekommenderar. Skölj bort skummet. Använd högtryckstvätt om du har tillgång till en, eller använd sprutmunstycke vid biltvätt att grundligt ta bort alla rengöringsmedel.
2

Kontrollera om missfärgning eller en tråkig lapp när färgen är torr efter sköljning. Om det finns, behandla området vidare med bil renare eller bugg remover följa tillverkarens anvisningar. Ett annat alternativ är att göra upp en lösning av halv varmt vatten och halv vit vinäger. Blötlägg frottéhandduk och lägg den över området. Låt handduken sitta i 15 till 20 minuter, och sedan ta bort det och torka av med en mjuk torr handduk.
3

När fläcken ser klart, tvätta hela bilen som vanligt på en biltvätt eller använda tvål biltvätt. Skölj och torka noggrant för att avlägsna eventuella rester från bilen.
4

Inspektera målgång för att se om färgen eller klarlack är sprucken, plisserade, repad eller bubblade. Ta bilen till body shop för att få färg eller klarlack repareras eller målas. Vissa skador kan repareras med gnugga förening. Följ anvisningarna för att ta bort grov eller lätt skadade fläckar använder gnugga föreningen.
5

Ansök plast rengöringsmedel eller klä om det fanns någon förorening eller skada på plast delar av bilen. Använd metall, krom renare eller polermedel att återställa skador av ägget på metallytor. Om återstoden fastnat glasytor, använd fönsterputs följt av ett glas polish produkt enligt anvisningar. När bilen är noggrant rengöras och repareras, vax
6

eller polera bilen som vanligt med en avslutande produkt. Den glänsande beläggning skyddar din bil från liknande skador i framtiden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-wash/123826.html

Previous:
Next:

bILTVÄTT

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.