Svenska Bil >> bil underhåll >> bILTVÄTT >> Content

Hur du ändrar tändstiften i en 2005 4Runner

Toyota släppte 4Runner i 1985 års modell. Den kompakta SUV var i huvudsak en Toyota pickup med ett lock som täcker säng och bak installerade säten. Den 2005 Toyota 4Runner var mer raffinerad än den ursprungliga versionen, men ändå behållit sin stryktålighet. Det kom standard med en 4,0-liters V-6 motor som producerade 245 hästkrafter. Den hade också en valfri 4,7-liters V-8 motor som producerade 270 hästkrafter. Toyota rekommenderar att du byter tändstift på båda motorerna var 120.000 km. Saker du behöver
Ratchet
Socket
stjärnskruvmejsel
NR 6 TILL 8 1FR6A11 (eller motsvarande) tändstift
Tändstift
gap verktyg 16-mm tändstiftshylsor
6-tums förlängning
dielektriskt fett
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
4,7-litersmotor
1

Kontrollera avståndet mellan centrum och marken elektrod på alla åtta 1FR6A11 (eller motsvarande) tändstift med ett tändstift gapet verktyg. Denna motor behöver en lucka från 0.039 och 0.043 inches. Om gapet är felaktigt, försök inte att justera avståndet, eftersom det är icke-justerbara. Exchange tändstiften för korrekt gapped kära.
2

Ta bort de två skruvarna och två muttrar som håller plasten motorhuven till toppen av motorn. Ta bort motorkåpan från motorrummet.
3

Lossa slangklämmorna på vardera änden av luftskåpet slang med en stjärnskruvmejsel. Ta bort de två skruvarna som håller vakuumreservoar - den svarta lådan bakom luftskåpet slang - med en spärr och uttag och ta bort vakuumslangar från reservoaren. Dra slangen och behållaren från motorrummet.
4

Dra ledningsnätet plugga in i toppen av en av coil förpackningar. Lossa skruven säkra spolpaketet till motorn med en spärr och uttag. Dra spolpaketet uppåt med en lätt vridande rörelse för att ta bort den från tändstiftet.
5

Ta bort tändstiftet med en 16-mm hylsa tändstift, en 6-tums uttag förlängning och en spärrfunktion .
6

Dra åt ett nytt tändstift i motorn med en 16-mm tändstiftshylsor och en 6-tums förlängning. Dra åt tändstiftet till 15 foot-pounds med en momentnyckel.
7

in en liten mängd dielektriskt fett i gummistövel på basen av spolpaketet och skjut spolpaketet på gnistan plugg. Lyssna efter ett klick som anger spolpaketet sitter ordentligt på tändstiftet. Dra bulten tändspolen till 5 till 6 foot-pounds med en momentnyckel och uttag. Anslut ledningsnätet tillbaka till spolpaketet.
8

Upprepa steg 4 till 6 tills du har ersatt alla åtta tändstift.
9

tillbaka röret luft rutan och dra åt slangklämmorna med en Philips-skruvmejsel. Dra åt bultarna vakuumreservoaren med en spärr och uttag. Installera om vakuumslangar på vakuumreservoaren.
10

Ställ motorhuven tillbaka på toppen av motorn och dra åt de två bultarna och två muttrar med en spärr och uttag.

4,0-litersmotor
11

Kontrollera avståndet mellan centrum och elektroder marken på alla sex nya 1FR6A11 (eller motsvarande) tändstift. Om gapet är inte mellan 0.039 och 0.043 inches, utbyte av tändstift för nya. Försök inte justera avståndet på dessa pluggar, eftersom de inte är justerbara.
12

Lossa klämman som håller änden på luftskåpet slangen till luft rutan med en stjärnskruvmejsel. Dra slangen från luften rutan.
13

Ta bort de två muttrarna som håller motorkåpan till motorn och dra locket och luften rutan, som förblir fast i locket, bort från motorn. Lossa vakuumslangarna från luften rutan när du tar bort det.
14

Koppla ur selen plugga in i toppen av en av coil förpackningar. Ta bort bulten som håller spolpaketet till motorn, med en spärr och uttag, och dra spolen av motorn, utsätta tändstiftet nedanför det.
15

Avlägsna tändstiftet ur motorn med en 16-mm tändstiftsnyckel, en 6-tums förlängning och en spärrfunktion.
16

Dra åt ett nytt tändstift i motorn med en 16-mm tändstiftshylsor och en 6-tums förlängning. Dra åt tändstiftet till 14 foot-pounds med en momentnyckel.
17

Pressa en liten mängd dielektriskt fett i gummistövel i botten av spolpaketet och skjut spolpaketet på gnistan kontakten tills den klickar på plats. Anslut ledningsnätet tillbaka till toppen av spolpaketet.
18

Drag skruven spolpaketet till 7 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
19

Upprepa steg 4 till 8 tills du har ersatt alla sex tändstift.
20

Ställ motorhuven och luft box tillbaka på toppen av motorn, anslut vakuum slangar till luft och dra åt motorkåpan nötter med Ratchet och uttag.
21

Anslut luftskåpet slangen tillbaka i luften och dra åt klämman med en stjärnskruvmejsel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-wash/123817.html

Previous:
Next:

bILTVÄTT

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.