Svenska Bil >> bil underhåll >> bILTVÄTT >> Content

Hur Ren Chrome ventilkåpor

Krom är en metall elektriskt pläterad med krom för att ge det glans, och det kan vända ett trångt motorrum till något värt att beundra. Ventilkåpor är stora metallbitar som sitter på toppen av en bils motor ventiler, de är oftast belägna centralt under huven. Chrome ventilkåpor är reservdelar som lyser med det välbekanta ljusa silverfärg i krom. Naturligtvis motorrum är smutsiga platser. För att få full effekt av krom ventilkåpor, måste de rengöras regelbundet. Saker du behöver
vit vinäger
Chrome Cleaner Review Wax
mjuka trasor
Diskmedel
Vatten
Aluminiumfolie
Cola
Tandborste

Visa mer instruktioner
1

renare Använd krom. En mängd olika rengöringsvätskor för Chrome finns tillgängliga på alla Biltema, och de i allmänhet verkar snabbare än rengöringsmedel. Men de är dyrare och skadligt för miljön när de avyttras. Häll på en ren, mjuk trasa och torka ventilen täcker med den med små cirkelrörelser. För att undvika fläckar, tvätta hjulet ordentligt med rent vatten och klappa den torr med en handduk efter applicering av rengöringsmedel.
2

Blanda diskmedel i en hink med varmt vatten och sedan doppa en trasa i blandningen . Använd trasan för att skrubba ventilen täcker för att avlägsna smuts som inte har caked på eller bakats på plats av motorns värme. Det kommer emellertid inte vara användbar för avlägsnande av rost eller matt. Tvätta ventilen täcker med vatten och klappa dem torra för att undvika att lämna tvål film eller fläckar på dem efter rengöring. Addera 3

Skrubba ventilen täcker med vit vinäger. Detta är en vanlig matlagning ingrediens tillgängliga från mataffären, men det är också en tillräckligt stark syra för att lösa upp matt och caked på smuts. Lägga bakpulver till ättika kommer att göra det ännu mer effektivt. Doppa en trasa i ättika och sedan skrubba skamfilat områden på ventilen täcker tills de är rena. Var noga med att bollen upp trasan och sedan rotera den regelbundet för att säkerställa att rena tyget är i kontakt med krom. Tvätta kåporna med vatten och klappa dem torra efter att använda vinäger på dem.
4

Skär en bit aluminiumfolie (den typ som används i ett kök) och boll upp, blanka sidan ut. Detta tar effektivt bort rost från krom när Chrome har tvättats med något surt. Antingen vit vinäger eller cola (drycken) har tillräckligt med syra för att fungera i denna roll, men cola kommer att lämna din ventil täcker klibbig. Använd folien som du skulle en trasa, skrubbning med korta cirkulära rörelser där det finns rost.
5

Wax ventilen täcker. Ett tunt lager av bil vax skyddar dem från smuts och ger dig mer tid mellan rengöringar. Någon bilvax fungerar. Bara applicera en liten mängd på en trasa, torka ett tunt skikt på ventilen omslag och sedan använda en annan ren trasa för att polera vaxet till en shine. Applicera minst två lager för maximal glans.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-wash/123798.html

Previous:
Next:

bILTVÄTT

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.