Svenska Bil >> bil underhåll >> bILTVÄTT >> Content

Hur Ren Chrome-klädda Wheels

Krom bildelar elektriskt klädd (eller "klädda") med ett tunt skikt av krom, som ger dem deras ljusa glans. Under krom finns det alltid ett annat material, eftersom rent krom är för mjuk för att konstruera hjul. Chrome har länge varit ett populärt material för bilhandlare, på grund av dess ljusa glans och motståndskraft mot värme. Chrome fälgar dock snabbt förlora sin glans som vägsmuts byggs upp på dem. Rost är också alltid ett bekymmer med kromade ytor. Det finns flera sätt att rengöra chrome-pläterade hjul, beroende på hur smutsiga de är. Saker du behöver
Diskmedel
Vatten
Tandborste
Rag
Vinäger
Aluminiumfolie
Cola
torr handduk
krompolish

Visa fler instruktioner
1

Tvätta hjulen med såpvatten. Grundläggande diskmedel blandat i en hink med varmt vatten tar bort lätt smuts från krom hjul. Bara doppa en ren, mjuk trasa i vatten och torka hjulen med cirkelrörelser. Var noga med att skölja hjulen med tvål-fritt vatten när du är klar, sedan torka dem snabbt för att undvika fläckar.
2

bort vanära från krom med ättika. Standard vit vinäger, tillgängliga vid varje livsmedelsbutik, är en syra som kommer att arbeta för att lösa upp avlagringar av matt och caked-on smuts från kromade fälgar. Bara häll lite ättika i en hink, sedan doppa en mjuk trasa i den och skrubba hjulet tills det är rent. Trasan absorberar smuts, så vänds det regelbundet för att säkerställa att du skrubba med en ren avdelning. Lägga lite bakpulver till ättika kommer att göra det mer kraftfullt. Tvätta alltid hjulet med vatten och torka ordentligt omedelbart efter rengöring med ättika.
3

Ta bort rost från krom med aluminiumfolie. Du kommer att behöva skrubba hjulet först med en syra, antingen vit vinäger eller cola (den brusande dryck) fungerar ganska bra, även om cola lämnar hjulet klibbiga. Skrynkla en bit aluminiumfolie, glänsande utåt sidan, och använda bollen av aluminium för att skrubba bort rost från krom. Det är mindre troligt att repa och grop krom än skura det med hårdare stålull.
4

Ansök kommersiella produkter krom rengöring. Alla bildelar butik kommer att ha flera olika typer av krompolish tillgängliga. Dessa återställa glans till kromade fälgar ganska snabbt. Du behöver en ren, mjuk trasa för att sprida polska på hjulet och annan mjuk trasa för att polera krom efter polish appliceras. Du kan också använda vax efter rengöring och polering, detta skyddar krom och tillåter dig att städa lika ofta. Applicera vaxet till hjulet på samma sätt som polish: på en trasa, sedan poleras med en andra trasa

. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-wash/123797.html

Previous:
Next:

bILTVÄTT

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.