Svenska Bil >> bil underhåll >> bILTVÄTT >> Content

Hur att rengöra en statisk husvagn

Rengöring din statisk husvagn, känd som en husbil i USA, är det viktigt att behålla sin exteriör och förlänga dess livslängd. Kemikalier från luftföroreningar kan samla smuts och skräp och försämras det yttre skalet av vagnen över tiden, men med effektiv rengöring kan du skydda utsidan från skadliga ämnen. Enligt Caravan Club, "frekvent tvätt kommer att förhindra ansamling av korrosiva ämnen från luften," så underhåll är viktigt att hålla din statisk husvagn i gott skick i många år framöver. Saker du behöver
Stegar
Jet power wash
Bucket
Sponge
Biltvätt schampo & vax
Fönsterputs
Fönster gummi blade gummiskrapa
Show Fler Instruktioner
1 position stegar på en stabil och jämn fot innan rengöring påbörjas.

Position stegarna halvvägs längs den statiska husvagn och se till att de är stabila och på en plan yta. Effekt tvätta taket med vattenstråle för att avlägsna smuts och löv i rännorna. Genom att placera dig själv halvvägs längs vagnen bör vattenstråle flytta allt skräp på varje del av taket utan att du behöver flytta på stegar.
2 Rensa alla hängrännor från löv så att de är fria att rinna.

Använd gummihandskar, och ta bort alla löv, skräp och slam från rännorna, och lägg dem i en hink. Flytta stegar runt statisk husvagn på 6-fots mellanrum så att du kan rensa 3 meter hängrännor på varje sida på en gång. Placera stegar på den högsta punkten i rännorna, och jet tvätta insidan så att det klarnar något slutligt smuts borta.
3 Använd bilschampo och vax för att rengöra vagnen.

Töm hinken, skölj och fyll med varmt vatten och biltvätt schampo. Använd ett schampo som innehåller ett vax, eftersom detta hjälper till att ytterligare skydda utsidan av vagnen. Bilschampo är också mildare än inhemska rengöringsmedel som är för hårda för att använda på husvagns exteriörer.
4 Sponge ner vagnen från toppen till botten i sektioner.

Sponge ned vagnen med biltvätt lösningen, att arbeta uppifrån och ner i 6-fots sektioner. Skölj av varje avsnitt med jet tvätta som du går, så att skummet inte torkar på utsidan. Refill skopan med lösningen när det blir smutsigt så att biltvätt schampo och vax är så effektiv som möjligt.
5 Jet tvätta tätningarna på fönster och dörrar för att ta bort smuts.

Jet tvätta fälgar på dörrar och fönster från och med den övre kanten och arbeta dig ner varje sida och över bottnen. Grime samlar på fälgar och äventyrar sälar, så uppmärksamhet på detaljer i rengöring ramarna är viktigt för att förhindra framtida problem med vatteninträngning.
6 Använd en gummi blade gummiskrapa för rengöring glasfönster.

Spray fönsterputs på glaset i fönstret eller dörren, och arbetar från toppen till botten, använd svampen på en gummi blade gummiskrapa att väta glaset ordentligt. Glid gummit bladet på skrapans håll den lodrätt över fönstret, sveper från vänster till höger och uppifrån och ned. Gummit bladet rensar renare och lämnar fönstret smeta gratis.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-wash/123791.html

Previous:
Next:

bILTVÄTT

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.