Svenska Bil >> bil underhåll >> bILTVÄTT >> Content

Hur man tar bort reflexband

Reflekterande tejp är starkare och tåligare än vanlig isoleringstejp. Reflexband är avsedd för utomhusbruk, tunga användningsområden. Denna typ av tejp används på cyklar, motorcyklar, hjälmar, bilar, husvagnar, båtar, skateboards och kläder. När ljusen från fordon eller andra källor träffade reflexband, reflekterar det ljuset och bidrar till att göra föraren eller objektet mer synliga i mörkret. Eftersom reflexband har en så starkt lim, ta bort tejpen helt ofta kräver ett extra steg. Saker du behöver
slagtork
Vegetabilisk olja
Goo Gone
Vass kniv
Rag
Visa fler instruktioner
1

Slå på fön. Rikta torktumlaren på det område där den reflekterande tejpen fästs. Värmen expanderar och lossar bandet, vilket gör att du kan ta bort det lättare.
2

in spetsen på en vass kniv i ett hörn av bandet. Lyft bandet tills du kan ta tag i den med fingrarna. Dra bandet bakåt långsamt på en 45-graders vinkel tills allt det har tagits bort. Om bandet går sönder, använd kniven för att lyfta en annan kant, återuppta sedan dra bort tejpen.
3

Skrapa och torka bort så mycket av limrester som möjligt. Var försiktig när du skrapar limmet så att du inte skadar ytan.
4

Lägg ett tunt lager av vegetabilisk olja eller Goo Gone på eventuellt kvarvarande klister. Lämna på limmet i en till tre timmar. Om limmet är tjock, lämna olja eller Goo Gone på i tre timmar.
5

Blöt en trasa med varmt vatten och torka området. Limmet ska komma rätt off. Skölj trasan och upprepa processen tills alla av limmet avlägsnas. Om något lim kvar, återigen tillämpa vegetabilisk olja eller Goo Gone och låt det sitta ytterligare en till tre timmar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-wash/123768.html

Previous:
Next:

bILTVÄTT

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.