Svenska Bil >> bil underhåll >> bILTVÄTT >> Content

Det bästa sättet att tvätta & Vaxa en bil

Tvättning och vaxning en bil hjälper till att förhindra ansamling av smuts, fågelspillning, döda buggar och andra saker som kan äta bort på färgens yta och matt utseende över tid. Tvättar bilen i genomsnitt en gång varannan vecka och vaxning det månatliga inte bara hjälper till att hålla din bil ser bra ut, men också hjälpa den bibehålla sin ekonomiska värde. Med några grundläggande städredskap och en timme av tiden, är det möjligt att göra ett mycket grundligt arbete tvättning och vaxning flesta fordon. Saker du behöver
Vattenslang rent rinnande vatten
Sponge
Bucket
Wheel Cleaner Review Car schampo
Bilvax
Visa fler instruktioner

1

Spraya bilen med vatten från toppen till botten från en trädgårdsslang eller en högtrycksslang, som de som finns på gör-det-själv biltvättar. Spola av bilen innan du tvättar den knackar bort lös smuts och partiklar som klamrar sig fast på bilens exteriör.
2

Tvätta fälgar och däck med en svamp och en renare som är särskilt gjord för rengöring hjul smuts och fett. Om dina fälgar har svårt att nå fläckar eller envisa fett och smuts fläckar, använd en borste eller hjul skrubber. Hjul och däck måste tvättas först eftersom de kräver en starkare renare och mer arbete än resten av exteriören.
3

Tvätta resten av bilen uppifrån och ned med en svamp eller frottéhandduk och en hink med bilschampo utspädd med rent, färskt vatten. Börja på toppen av bilen och arbeta dig ner för att tillämpa såpvatten på fordonet. Ju fler lödder, varvid mindre chans att färgen repad. Undvik skura i en cirkulär rörelse för att förhindra tvål virvlar bildar över bilens lack.
4

Skölj bilen med en slang, arbeta dig från topp till botten. Om du använder en högtrycksslang, håll det åtminstone ett par meter bort från bilen för att inte skada ytan. Annars stänger vattentrycket till en nivå där vattnet rinner lätt men inte för hårt från slangen.
5

Torka bilen helt, med en duk eller rena handdukar bomull. Bomull handdukar är absorberande, men också lite slipmedel och kan lämna grunda repor i färgen. En mjuk är också absorberande, men kan ibland slipa smuts i din bils avslut under torkningsprocessen.
6

vaxa bilen med ett steg produkt som kan rengöra, polera och vaxa en bil i en steg. Applicera vaxet med en lätt fuktad svamp eller ren frottéhandduk. Arbete i en cirkulär rörelse uppifrån och ned och från framsidan till baksidan. Efter vaxet torkar, torka av det med en ren, torr handduk.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-wash/123760.html

Previous:
Next:

bILTVÄTT

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.