Svenska Bil >> bil underhåll >> bILTVÄTT >> Content

Historia Biltvätt Industri

Med den moderna bekvämligheten av beröringsfria automatiska biltvättar, kan det vara svårt att komma ihåg att branschen var inte alltid så high-tech. Även andra kommersiella biltvättar kom före det, gjorde den första halvautomatiska biltvätt i USA sin debut 1946, och därifrån branschen har vuxit i både storlek och finess. Första Biltvätt

En av de första kommersiella biltvättar dök upp i Detroit 1914, där två affärsmän började en manuell biltvätt. Det krävs kundens bil att drivas runt en cirkel till olika stationer, där den gick igenom de olika stadierna av tvätt.

Före den första automatiska öppnade biltvätt, fanns det bara omkring 32 drive-through biltvättar över Förenta staterna, enligt International Car Wash Association.
Going Automatisk

Runt 1928, pionjärer biltvätt ingenjörer tanken på en biltvätt där bilen skulle dras genom en mekanism som fäst sig. Idén kom att förverkligas i 1946, då den första halvautomatiska biltvätt dök upp i Detroit. Även bilen drogs av en maskin, var bilen tvättas med manuellt manövrerade borstar.
Dan Hanna

Efter att inspireras av en biltvätt i 1950, öppnade Dan Hanna hans eget i Oregon. En framgångsrik affärsman, ägde Hanna småningom 31 biltvättar, och började ingenjörskonst sin egen utrustning. Han fortsatte med att utveckla uppfinningar som skulle forma industrin, och blev världens främsta biltvätt utrustning tillverkare, enligt företagets hemsida för Hanna Car Wash Systems International, LLC. Addera Organisation

Också på 1950-talet, samlade flera dussin biltvätt proffs och bildade den automatiska Association Biltvätt. Idag är organisationen känd som International Carwash Association, och den representerar industrin med månatliga nyhetsbrev, relationerna mellan stat och en årlig expo.
Branschen idag

International Carwash Association uppskattar att cirka 22.000 biltvättar världen nu sysselsätter cirka 500.000 personer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-wash/123755.html

Previous:
Next:

bILTVÄTT

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.