Svenska Bil >> bil underhåll >> bILTVÄTT >> Content

Hur man tvättar, Polish & Wax en bil

Din bil är en investering som ska pågå i flera år med rätt underhåll och tvätta bilen på en regelbunden basis är en handling av underhåll ska du inte ignorera. Att hålla bilen ren tjänar ett högre syfte än att ge det estetiska värdet, i själva verket, att försumma att ordentligt tvätta bilen kan leda till dyra problem som målar chipping och rost. För mindre än en timmes arbete varje vecka, kan du behålla din bilens utseende och även förlänga sitt liv. Saker du behöver
svamp eller bil-tvätt mitt
Bucket
Slang
Car-wash tvål
Clean, 100 procent bomull handdukar
Wax
Liten, mjuk svamp
Fönsterputs
Visa fler instruktioner
Wash
1

parkera din bil i en skuggig plats. Följa anvisningarna på din bil-tvätt tvål, fyll hinken med vatten och tvål lösning. Skölj bilen med slangen.
2

Doppa din stora svamp eller mitt i vatten med diskmedel, och torka bilen. Arbete i sektioner, med början längst upp på fordonet och arbeta dig nedåt. Var noga med att inte skrubba för hårt, vilket kan gnida smuts och andra föroreningar i färgen och skrapa bilen.
3

Skölj svamp eller mitt i hink med såpvatten periodvis. Vrid ur den eller snurra runt i vattnet för att kasta eventuella lösa partiklar som kan ha samlats i sina porer eller fibrer.
4

Spray ner bilen med slangen när du slutför varje avsnitt för att tvätta bort smuts lossnat från svampen eller mitt.
5

Torka bilen torr med rena handdukar. Försiktigt sop upp eventuella ackumulerade vatten genom att lägga torra handdukar över våta fläckar, gnugga inte bilen ner med handdukar
6

Besök en självbetjäning biltvätt med en högtrycksslang.. Använd den för att rengöra undersidan av bilen, brunnarna hjul och andra svåra att nå ytor, särskilt i bilens mindre skrymslen och vrår. Addera Wax
7 < p> vaxa bilen var tre till sex månader, endast efter tvätt först, för att skydda den från elementen och för att ge bilen en lyster och päls färgen på ett ljus tätning.
8

Vänta för din bil för att helt torka innan vax. Färgen ska vara torr och sval. Liksom tvättprocessen är vaxning slutfört en sektion i taget.
9

Skaka flaska vax grundligt, och spruta lite på en liten, mjuk svamp. Gnid vax på bilen, vilket skapar ett tunt lager. Efter en eller två minuter, börjar den vita färgen på vaxet att blekna,. När detta händer, polera vaxet med en ren handduk
10

Rent vax fläckar från alla omålade områden på bilen som du kan ha rört, såsom fönster, vindrutetorkare eller trim. Hushållens fönsterputsare är en lösning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-wash/123740.html

Previous:
Next:

bILTVÄTT

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.