Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Klädsel >> Content

Hur får Luktar ur bilen s Carpet

De flesta människor har en skarp lukt och kommer omedelbart märker några illaluktande lukter som härrör från en bils matta. Dåliga lukter ursprung i en bils matta kommer att göra ett dåligt intryck på alla som kommer in i bilen. En bil med en illaluktande doft som kommer från mattan kan vara en distraktion för föraren och gör för en obehaglig upplevelse för passagerare, särskilt på långa resor. Innan du kan sälja en bil, måste alla spår av lukter avlägsnas från mattan - källan till de flesta dofter i det slutna utrymmet i bilens interiör. Saker du behöver
Broom
Wisk kvast
Vacuum Cleaner Review mattan schampo maskin
mattan schampo
Bakpulver
Vinäger
Väteperoxid
Bio-enzymer
Absorbants
inkapslingar
Desinfektionsmedel
Visa fler instruktioner
1

torka ut bilens matta helt innan du vidtar åtgärder för att ta bort oönskade lukter som kommer från golvet. Fukt på mattan påskyndar bildandet av dålig lukt och fukt gör obehagliga dofter luktar ännu värre. Parkera bilen utanför garaget. Rulla ner alla fönster. Gör detta på en blåsig dag med låg luftfuktighet. Stick fingrarna djupt in i mattans lugg att se till att det är ordentligt torrt.
2

Ta bort alla golvmattor och sopa mattan med en kvast för att avlägsna eventuella befintliga stora bitar av skräp. Använd en liten visp kvast för att nå svåra att få områden. Vakuum alla mattan grundligt. Gå över den flera gånger med en hårda kanter fastsättning. Tryck ner den bifogade filen för att få upp djupt inbäddade partiklar och inaktuella damm som bidrar till dålig lukt. Använd en liten Dust Buster-typ dammsugare för att rengöra trånga ställen.
3

plocka ut eventuella kvarvarande klibbiga partiklar hand efter dammsugning. Schampo mattan med en matta schampo maskin. Använd milt schampo formuleras för mattor och klädsel. Börja med hälften tillverkarens rekommenderade mängd schampo för att förhindra fuktspridande luktande rester till toppen av mattan. Gå fram och tillbaka över mattan långsamt, för att ge tid för maskinens borstar att arbeta schampo djupt in i mattan.
4

Torr mattan helt efter schamponering. Strö en låda med bakpulver över mattans yta för att avlägsna kvarstående lukter. Låt bakpulver på mattan för en dag eller två. Sopa ut det mesta av soda, sedan dammsuga upp resten. Rena luktande fläckar med ättika och utspädd väteperoxid för att upplösa organiska partiklar och för att förhindra tillväxt av bakterier som frigör illaluktande lukt.
5

Attack lukter kemiska från utspillt fet bränsle eller oljeutsläpp med produkter som innehåller bio-enzymer för att bryta ner de material som orsakar dålig lukt. Ansök absorptionsmedel, såsom aktivt kol för att locka och fånga kemiska molekyler som bidrar till dålig lukt. Använd produkter encapsulant agent för de värsta kemiska dofter. Mist mattan med desinfektionsmedel för att döda mikroorganismer såsom mögel och mögel innan de kan producera obehagliga dofter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-upholstery/123702.html

Previous:
Next:

bil Klädsel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.