Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Klädsel >> Content

Återställa en Nackstöd

Bil nackstöd ger inte bara en bekvämlighet, men säkerhet också. Tyvärr tid, tillsammans med användning och extrema temperaturer, kan ta sin tribut på den genomsnittliga nackstödet. Skummet stoppning i nackstödet kan bryta ner, vilket lämnar en miss-formad, nonsupporting rektangel av smutsiga, slitna tyget. Återställa en bil nackstöd kan vara så enkelt som att ta bort den från sätet och ersätta materialen. Du behöver inte veta hur man syr eller reupholster möbler om du använder en elektrisk häftpistol. Saker du behöver
skruvmejsel
Sax
kniv
Skumgummi blocket (storlek bestäms av nackstöd som återställs) katalog Permanent märkpenna
Electric förskärare
Plywood, 8 inches med 12 inches med 1 tum tjock
Bläddra eller bandsåg
Tyg, 1 yard
Måttband
Electric häftpistol
Visa fler instruktioner
1 < p> Bestäm hur huvudstödet avlägsnas från bilbarnstol. Mest bara dra upp och av metall kolonnen vid toppen av sätet. Vissa modeller har dock skruvarna som håller nackstöd på plats. Dessa i allmänhet finns i botten av nackstödet. Avlägsna nackstödet från metallen kolonnen
2

. Om skruvar användes, ställ skruvarna åt sidan för användning vid återmontering av nackstödet.
3

bort den gamla luckan genom att skära längs en söm med en sax eller en kniv.

4

Undersök skumgummi inuti nackstöd för slitage och försämring. Byt ut blocket skumgummi, om det behövs, genom att använda den gamla bit skumgummi som mönstret för den nya nackstödet.
5

Mät gamla block skumgummi eller spåra dess kontur på en ny bit skumgummi med en permanent märkpenna. Skär den nya bit skumgummi block med en elektrisk förskärare.
6

Spåra konturerna av botten av nackstödet på en bit av en tum tjock plywood. Klipp bit plywood med en scroll eller liten bandsåg. Den bit av plywood kommer att vara en bas för att häfta den nya klädseln på plats. Skär några ytterligare öppningar som behövs för att rymma metall kolumnen i bilsätet. Mark där skruvarna skall placeras för att hålla huvudstödet på plats på metall kolumnen.
7

Lägg det nya tyget som ska användas som täckmantel för nackstödet på en ren, plan yta med avigsidan av tyget upp och mot dig.
8

Placera skumgummi block på tyget. Mät tyget med ett måttband, och vara säker på att det är tillräckligt för att täcka blocket och häfta på plats. Klipp tyget.
9

Placera bit plywood på plats mot botten av den nya skumgummi blocket.
10

Dra tyget från höger sida så att det är platt och utan rynkor. Staple det med plywood basen med en elektrisk häftpistol.
11

Dra tyget från vänster sida så att det är tätt, platt och utan rynkor. Staple det med plywood basen.
12

Staple tyget från baksidan av nackstödet, se till att den är platt, rak och utan rynkor.
13

Dra tyget från framsidan av nackstödet mot baksidan. Dra tyget så att det är tätt och utan rynkor eller veck. Staple med plywood basen. Klipp bort överflödigt tyg.
14

ihop huvudstödet genom att halka tillbaka på metallen kolumnen. Placera skruvarna tillbaka i sina ursprungliga lägen för att hålla huvudstödet på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-upholstery/123674.html

Previous:
Next:

bil Klädsel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.