Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Klädsel >> Content

Hur man Fäst Headliner Tyg utan lim

Headliner tyg är tyget fäst vid insidan taket på bilen. Det kan vara svårt att fästa, eller återmontera om det bottnar, beroende på hur många klipp, skruvar och fästen som håller den på plats. Det är också delvis hålls på plats av vissa inventarier i bilen, såsom visir och ansatsen säkerhetsbälten. Du kan ge headliner tyg en smidig, snygg finish utan att använda lim för att fästa det. Saker du behöver
1 liten platt skruvmejsel
1 Philips-skruvmejsel
New headliner tyg (tillval) katalog Måttband
1 rulle kardborre, hane (krok), 25 meter med 4 inches bred, skal-och-stick
1 rulle kardborreband, hona (slinga), 25 meter från 4 inches bred, skal-och-stick
Klädsömmare s krita
Visa fler instruktioner

1

Öppna bildörren. Sök i taket på bilen noggrannt runt takkanten att lokalisera snäppen som håller nuvarande takklädseln tyget på plats.
2

Skruva eller bända upp det första fästet med hjälp av lämplig skruvmejsel för uppgiften. Utgå från ett hörn av innertaket och arbeta dig försiktigt runt taket på bilen, tills varje fästelement är öppen och headliner tyget är helt fristående.
3

Mät längden headliner tyg och bredd. Skriv mätningarna på papper. Klipp din nya headliner tyg till dessa dimensioner om du vill byta ut rubriken tyget helt.
4

Mät taket område där headliner tyget kommer att installeras. Observera måtten på papper också.
5

Rita placeringen av kardborreband i taket område med bredden på headliner som önskad längd av kardborreband från rullen. Skär den kvinnliga kardborre i fem remsor och placera remsorna på headliner tyget, placera dem på samma avstånd från varandra.
6

Kontrollera avstånd mellan remsorna. Markera samma positioner för kardborrebanden på taket av bilen med sömmerskan s krita. Skär den manliga kardborreband i fem remsor av samma längd som de kvinnliga kardborrband.
7

Fäst kvinnliga velcro på hane. Peel stommen något utanför manliga kardborre exponera ca 2 inches av limmet. Placera den på taket i det önskade läget och börjar lossna resten av bäraren för att fästa Velcro till taket. Arbeta från ena sidan av bilen till den andra försiktigt, hålla kardborrebandet så rakt och smidigt som möjligt.
8

Upprepa steg 7 fyra gånger med vardera av de återstående remsor av kardborreband. Sedan lossnar stöd från kvinnliga kardborre, exponera klistret.
9

Håll upp headliner tyg till taket på bilen och börja släta i riktning mot den första kardborrebandet. Att hålla tyget sträckt, tryck ner på tyget som den kommer i kontakt med den exponerade första kardborrebandet. Jämna längs hela längden av remsan.
10

Fortsätt utjämning headliner tyget mot nästa kardborrebandet. Smidig den över limmet ordentligt, undvika rinningar.
11

Upprepa steg 10 tills headliner är helt installerat i takyta på bilen. Refasten alla klipp och band som håller innertaket på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-upholstery/123664.html

Previous:
Next:

bil Klädsel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.