Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Klädsel >> Content

Hur man tar bort den främre tätningen från en automatisk växellåda

En automatisk växellåda bidrar till att säkerställa din bil körs korrekt. Den automatiska växellådan håller föraren från att behöva växla för hand och kommer att göra det åt dig automatiskt. Dess främsta syfte är att leverera kraft till hjulen så att bilen kan röra sig. En av dess huvudkomponenter är de tätningar och packningar som styr flödet av hydraulisk vätska och håller det från att läcka ut på andra delar av motorn. När detta händer den främre tätningen måste bytas. Saker du behöver
Golv uttag
Jack står
fordonsramper
Wrench
Skruvmejselsats
ren trasa
dräneringskärlet
Silvertejp
ren motorolja
Silikontätning
Visa Fler Instruktioner
en

Lyft upp framsidan av bilen att påbörja reparationsprocessen med användningen av en domkraft. För att göra detta, skjut domkraften under differential och lyfta fordonet från marken. Lås upp tändningen och placera växelspaken i neutralläge. Starta inte motorn.
2

Lokalisera den främre tätningen och ta bort allt som hindrar tillgång till den. Börja med bältet som kan avlägsnas genom att lossa remspänningen som innehar den. Gå vidare till den harmoniska balancer bult och skruva loss med hjälp av en skiftnyckel. När skruvas, dra bort balanseringsdon hand. Om växellådan har en nyckel, ta den så bra utan förvara det på ett säkert ställe som du kommer att behöva lägga tillbaka när du börjar installera allt.
3

Använd en skruvmejsel för att bända ut drivaxeln. Med silvertejp, säkra universella lock så att de inte faller på drivaxeln. Placera drain pan under att fånga oljan som kommer att sprida ut. Det är nu säkert och lätt att dra bort den gamla tätningen. Se till att inte skada vevaxeln. Rengör den främre tätningen med ditt trasa. Gör samma sak med tätningsytan för att säkerställa att den främre tätningen glider tillbaka lätt på det när du installerar.
4

Gnid lite motorolja på utsidan kanten av ditt sigill. Med hylsnyckel eller skruvmejseln handtaget trycker tätningen på plats. Kontrollera att tätningen sitter rakt på axeln yta.
5

tillbaka nyckeln nästa. För att göra detta måste du lägga lite silikon på nyckeln-sättet att hålla nyckeln på plats. Du är nu redo att sätta nyckeln tillbaka på kilspåret.
6

Applicera en liten mängd ren motorolja runt läppen av tätningen för att hjälpa balancer glider på lätt. Skjut balanseringsdon in med dina bara händer. Se till att inte riva någon del av balansblock när du skjuter den i. Rikta försiktigt med nyckel-vägen facket innan du skruva på den igen. Sätt tillbaka bältet genom att dra åt spänningen. När spänningen är tät, är jobbet klart.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-upholstery/123648.html

Previous:
Next:

bil Klädsel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.