Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Vad Löser salt från underredet på min bil?

Salt som ackumuleras på grunderna för en bil kan orsaka vitala komponenter för att korrodera i en snabbare takt. Huruvida saltet samlas in är från vintern road-clearing föreningar, eller kör längs en ocean beach, bör den tas bort så snart som möjligt. Att låta salt att förbli i kontakt med upphängningskomponenter, avgassystem, eller låg-hängda elektronik, kan säkert leda till allvarlig erosion av dessa sofistikerade delar. De insatser och ansträngningar behövs för att ta bort salthalten beror på intensiteten av föroreningen, och omgivningstemperatur. Tack och lov, inga farliga kemikalier eller rengöringsmedel som krävs för att befria bilen underrede av korrosiva avlagringar. Beachy Keen

Saltvatten stränder är naturligtvis starkt impregnerad med salthalten från surf. Däck reser i tidvatten sand har en tendens att slänga briny slipmedel på alla angränsande ytor. Mycket få förare njuta skyfall medan bakom ratten, men en surfare återvänder hem från stranden skulle välkomna ett sådant väder. Samma krafter som distribueras salthaltig sand till alla fyra hörnen av underredet kan sedan arbeta för att mildra eventuella sköljbaljor arbetsuppgifter. Den färskvatten avlägsnar snabbt fast kontaminering, och eventuella korrosiva egenskaper förskjuts eller späds till punkten för eliminering. Annars skulle den försiktiga beach-goer behöva skölja underrede ytor med en trädgårdsslang, eller tryck-bricka trollstav.
Freeze Frame

Naturliga natriumföreningar lätt tvättas bort eller neutraliseras med färskt vatten, så länge som vattnet kan förbli flytande. Minusgrader försvårar avsevärt alla försök att rensa bort allt ämnen samlas på ramen av en bil, om vattnet fryser vid kontakt. Trädgårdsslangar och högtryckstvättar kan vara obrukbar, eller opraktiskt, vid minusgrader. Bostäder inställningar kan erbjuda något sätt att tina de isiga föroreningar, eller ta itu med den briny avrinning som kan förorena grund-och ytvatten. Trädgård sprej tankar fyllda med varmt vatten kan vara tillräckligt för lätta rengöring, men är oförmögna att utveckla tillräckligt tryck, eller leverera den mängd vatten som behövs.
Underground Alternative

Vissa biltvättar erbjuda ett alternativ chassi rensning som sprutar undersidan av en bil från en grop belägen längs mitten av golvet i drive-in fack. Vattnet rinner tillräckligt snabbt, och med en hastighet av volym som tar bort alla frysta formationer. Ett ansvarsfullt alternativ kan fås med en självbetjäning biltvätt högtryckstvätt trollspö, inställd på skölj alternativet. Antingen typ anläggning bör ha ett system för att återvinna och behandla det förorenade vattnet. Vilken som helst av de fluider som finns i en bil kan förorena avrinningen av en biltvätt, om än i små mängder. Den förbrukade vattnet är raffinerad eller avyttras, på grund av dessa faktorer, allestädes närvarande vägsmuts, och naturligtvis, salt. Det gamla ordspråket om en
stop action

uns av förebyggande kan vara en passande inställning till att stoppa korrosion innan den slår. Instruktionsboken för en viss bil kan föreslå underredet rensning på årsbasis, men en mer aggressiv tidsplan kunde vara lämpligt för optimal konservering i alla men perfekt driftsmiljöer. Dealership tjänster avdelningar och andra butiker erbjuder ofta en korrosionsskydd tjänst som rockar undersidan av ett fordon. Beläggningar tillämpats under fordonsmonteringen kan behöva fyllas på, över tiden. Även olika metoder kan erbjudas för att ge skydd, om något av dessa förfaranden vara mer fördelaktigt än att ta några åtgärder alls.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/123310.html

Previous:
Next: No

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.