Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Rengöring en Svavelsyra Spill på en Auto Carpet

De flesta fordon drivs med en eller flera blybatterier som, som namnet antyder, innehåller syra. Detta är vanligtvis koncentrerad svavelsyra, en frätande kemikalie som kan orsaka hudirritation, svullnad och brännskador vid kontakt, och lungskador vid inandning. För att förhindra skador på människors hälsa och på material såsom bil klädsel och mattor, måste syran neutraliseras och spolas ut i det förorenade materialet. Detta är vanligtvis en enkel process, men vara noga med att följa de säkerhetsföreskrifter hela proceduren. Saker du behöver
Kemiskt resistenta handskar
Stänkskyddad ögonskydd
Sötvatten
skurborste
Natriumbikarbonat
Visa fler instruktioner
1

Don kemikalieresistenta handskar och sköljtätt ögonskydd, sedan ta bort mattan från fordonet. Du kan lyfta de flesta mattorna lätt ut ur fordonet, men om du är osäker, kontakta fordonets manual eller en kompetent mekaniker.
2

Placera mattan på marken, utomhus, och spola den med noggrant med färskvatten. Placera den i en stor behållare, såsom en gammal emalj bad om mattan är kraftigt förorenad, så att vattnet kan ingå, och syran utspädd, innan den kasseras.
3

Skrubba förorenade delar av mattan med en borste medan blötläggning den i sötvatten. Se till att vattnet pressas mellan mattan fibrer och ner till botten av mattan, för att späda ut och avlägsna alla spår av syran.
4

bort mattan från vattnet efter minst 10 minuter . av noggrann tvättning och tillåta överskott vatten att rinna av under en minut
5

Blanda sex uns av natriumbikarbonat - bakpulver - med en liter färskt vatten, sedan tillämpa lösningen frikostigt på mattan. Låt lösningen på mattan för ungefär fem minuter efter stopp bubblande, skölj mattan under rinnande vatten.
6

Låt mattan torka naturligt, sedan återmontera den i fordonet.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/123308.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.