Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur man tar bort vita saltet fläckar på svart bil Heltäckande mattor

Fula vita ränder och fläckar på svart bil mattor är en potentiellt skadlig bieffekt av hårt vinterväder i många delar av landet. För att bekämpa snö och is, kommuner och husägare sprider salt på vägar, uppfarter och trottoarer. Saltet kan främja säkerheten vid körning och promenader, men det är lätt plockas upp av skodon och överfördes till bil mattor. Om ignoreras, kommer magnesium och kalciumklorid i saltet försvaga och skada mattan fibrer. Men dyra mattan schampo eller resor till auto detailer är inte nödvändigt när enkel och billig hem underhåll används. Saker du behöver
Stiff-pensel skurborste eller vispa kvast
Dammsugare med en skreva kvarstad
Clean, tom sprayflaska
Vit vinäger
Varmvatten
Handdukar

Visa fler instruktioner
1

Ta bort alla golvmattor från bilens insida och lägg dem på en plan yta. Kraftfullt borsta mattor och mattor, om bilen är matta, med en torr skurborste eller vispa kvast för att lossa torkade salt. Grundligt dammsuga mattor och bil mattor.
2

Fyll en tom sprayflaska med lika delar varmt vatten och ättika och spraya de färgade områdena, noga med att inte över-mätta mattan. Låt lösningen kvar på mattan i 3 till 5 minuter.
3

Vik en torr handduk och ordentligt blot upp de våta fläckar utan att gnugga mattan. Sug upp så mycket fukt som möjligt, med så många handdukar som behövs. Upprepa proceduren om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/123301.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.