Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Skillnaden mellan DEX-COOL kylvätska & Regelbunden Kylvätska

DEX-COOL är en specifik typ av frostskyddsmedel, finns i utvalda märken av kylmedel, som skapats med hjälp av organisk syra teknologi. De tillverkare samt General Motors har hävdat att DEX-COOL kan förlänga livslängden och funktionen av ditt fordon. Trots detta har DEX-COOL varit kopplade till grenrörspackning misslyckanden i vissa General Motors motorer. Sammansättning

DEX-COOL varierar från andra köldmedier i att det består av olika material. Regelbunden frostskyddsmedel består av vatten blandat med metanol och etylenglykol. Dessa produkter blandas och placeras in i din bils motor för att möjliggöra högre kokpunkter för att hindra bilen från att överhettas. DEX-COOL, såväl som andra organiska antifrysmedel syra, är inte glykolbaserat. Istället är DEX-COOL skapas ur en kombination av olika fosfater och silikater samt organisk syra själva tekniken. Att skilja DEX-COOL kylvätska
Color

från vanliga kylmedel, tillverkarna producerar ofta kylmediet i en annan färg. Regelbunden kylvätska är ofta grön medan DEX-COOL är orange eller rött. När det gäller vanliga kylmedel, är den gröna färgen som används för att interagera med rost och korrosion, så att du vet visuellt när kylvätskan inuti bilen behöver bytas. På grund av den orange färgen på DEX-COOL, är det svårare att visuellt berätta när kylvätskan måste bytas.
Motor Material

Förutom den specifika sammansättning och färg av de två kylmedel, är DEX-COOL utformats speciellt för att interagera med aluminium-motorer. Såvida inte en tidigare ägare har använt traditionella gröna kylvätska i bilen, med DEX-COOL för en aluminium motor hjälper till att minimera korrosion. Medan traditionell grön kylvätska är utformad för att ändra färg på grund av korrosion, ändrar det inte färg på grund av korrosion förekommer i aluminium motorer. Som ett resultat kommer din aluminium motor fortsätter att korrodera utan en förändring i kylvätska färg.
Mixing

På grund av de strukturella skillnaderna mellan DEX-COOL och regelbunden kylvätska, Det är viktigt att inte blanda de två sorters kylmedel i bilen. Blandning kan orsaka slam till formuläret och potentiellt leda till motorhaveri. Om du funderar på att växla mellan de två kylmedel, måste du vänta tills den ursprungliga kylmediet sköljas genom motorn. Trots detta, inte utför en flush inte alltid ta bort de unika silikater finns i DEX-COOL. Som ett resultat, kan du behöva bo med en kylvätska för hela din motorns livslängd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/123299.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.