Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Vad kommer att neutralisera lukter cigarettrök i bilar?

Inaktuella cigarettrök lukt i ett fordon är stötande och irriterande, särskilt icke-rökning passagerare, men de kan också orsaka andra problem. Partiklarna orsakar lukt kan vara en hälsorisk för vissa som har andningsproblem. Dessutom, kan lukten bort hundratals dollar i andrahandsvärde från ditt fordon. I värsta fall kan en köpare inte ens överväga ett fordon med en överbliven cigarett lukt. Grundlig rengöring

Partikeln rester av cigarettrök fortfarande långt efter cigaretten har gått ut. Dessa partiklar kommer in mattor och stoppning i säten, och även hålla sig till hårda ytor såsom glas eller streck. En grundlig rengöring av alla hårda ytor i bilen med antingen en blandning av vinäger och vatten eller en tillgänglig sprayar rengöringsmedel avlägsnar dessa partiklar. Mattor måste dammsugas noggrant, och sedan antingen ånga rengöras med en matta renare eller rengöras manuellt med en mattvätt lösning och en borste. Alla delar av bilen måste rengöras, inklusive stammen och under sätena.
Natural Solutions

Många naturliga ämnen fungerar att ta bort dålig lukt, inklusive cigarettrök. Bakpulver fungerar bra på mjuka underlag när stänkte på lätt, liksom i en öppen låda i bilen för att absorbera lukten. Några matskedar bakpulver i askkoppen hjälper fräscha. Cat box filler arbetar också för att absorbera askkopp eller andra herrelösa lukter. En öppen behållare av aktivt kol har naturliga luktabsorberande egenskaper. Det ska placeras i kupén och bagageutrymmet och får sitta i ett par dagar. Många olika kommersiella preparat
Offentliga Kemikalier

anspråk på att neutralisera eller lösa cigarettrök. Några av dessa använder patenterade formler, som är nära bevarade affärshemligheter. Febreze är ett sådant varumärke, liksom Atomos Klara eller Lukt-X med Turtle Wax. När det används enligt anvisningarna, kan dessa kemikalier hjälp med envisa lukt cigarettrök problem.
Ozone


Medan ozon kommer att fungera som en lukt neutralizer i många fall, experter rekommenderar att den inte användas. Ozonet partiklar obligation med rökpartiklar som en del av reningsprocessen och bryta ner rökpartiklar till mindre partiklar. Även lukten kan försvinna, kan de mindre partiklarna vara skadligt att andas, särskilt för personer med respiratoriska sjukdomar såsom astma.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/123285.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.