Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur att rengöra en aluminium Cam Cover

Om du är redo för en bil show eller någon annan bil utställning händelse, är det sista du vill ha åskådare och domare för att se en smutsiga motorrummet. Eftersom en glänsande aluminium kamaxelkåpa är vad som brukar fångar ögat vid första anblicken, lönar det sig att hålla denna del ren och grime gratis. Rengöring av kamaxelkåpa är en relativt enkel uppgift som alla kan göra för att hålla sina fordon ser showroom fräsch. Saker du behöver
Blocknyckelsats färgad tejp
hylsnyckel
gummiklubba kommenterar: Mineral sprit
Disponibel skål
Tandborste
Shop handdukar
Silikonpackning
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
Ta bort Cam Cover
1

Dra spaken Huvlås sitter på vänster sida av förarsidan fotutrymmet. Promenera på framsidan av bilen och placera händerna under mitten av gapet som skapats av den delvis öppnade huven. Dra huvfäste uppåt tillsammans med huven för att öppna.
2

Lossa bulten som håller den negativa terminalen kabeln till batteriet med en kombination skiftnyckel. Dra klämman och kabeln från den negativa batteripolen.
3

Flytta undan alla föremål som ligger i vägen för aluminium kamaxelkåpa. Dessa inkluderar PCV slangar, tändstift kablar och luft slangar renare. Använd färgad tejp för att märka varje tråd och slang som flyttas.
4

Lossa skruvarna aluminium cam locket på plats med en hylsnyckel och ställ skruvarna åt sidan på en säker plats.

5

Tryck på aluminium kamaxelkåpa försiktigt på hörnen med en gummiklubba. Shimmy locket loss från motorn huvudet tills det lossnar helt, utsätta ventilsystem.
Rengöring av aluminium Cam Cover
6

Häll en liten mängd lacknafta in en disponibel skål. De lacknafta hjälper lösa upp fett från kamaxelkåpa utan att skada aluminiummetallen.
7

Doppa en gammal tandborste in i lacknafta. Scrub en liten del av kamaxelkåpa, med början med utsidan av locket. Torka bort den kvarvarande återstoden med en butik handduk från tid till annan. Fortsätt att skura och torka kamaxelkåpa i små delar tills utsidan av locket är rena.
8

Skrubba insidan av kamaxelkåpa i små portioner, torka bort rester med handduken när du går . Fortsätt att skura och torka insidan av kamaxelkåpa tills det är rent.
9

Skrapa bort eventuellt kvarvarande packningen från både locket av kammen locket och motorn huvudet med hjälp av en plast skrapa.

Installera om Aluminum Cam Cover
10

Torka av aluminium cam täcka upp inifrån och ut med en ren butik handduk. Detta kommer att förhindra fingeravtryck, oljor och andra rester från kvar på locket under installationen.
11

Placera kamaxelkåpa s silikon packning på anliggningsytan mellan cylinderhuvudet och kamaxelkåpa. Montera kamaxelkåpa försiktigt över ventilsystem och på motorn huvudet.
12

Sätt skruvarna i gängade hål på motorn huvudet. Använd en momentnyckel för att dra åt bultarna till de specifikationer som tillhandahålls av fordonstillverkaren. Konsultera instruktionsboken för att bestämma vridmomentet styrka som krävs för korrekt åtdragning av bultarna.
13

Återkoppla PCV slangar, tändstift kablar och luft slangar renare i rätt ordning som tidigare markerats under kamaxelkåpa borttagning .
14

Placera den negativa terminalen kabelklämma över minuspolen stolpen. Dra åt skruven på klämman med en kombination skiftnyckel. Kontrollera att kabeln är ordentligt ansluten till batteriet och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/123283.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.