Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur att rensa bort Oxidation av bilens Finish

Oxidation sker när luftföroreningar och strålning reagerar med pigmenten i bilens exteriör färg. Det oxiderade skiktet dämpar finish, och tar på sig en gråvit utseende som det bygger upp. Det finns inget sätt att förhindra oxidation, och det drabbar äldre finish lika mycket som det gör nyare "klarlack" bil finish. Vissa bilen polerar bort lätt oxidation, men du måste använda en slipande att ta bort bebyggda oxidation. Bevara din yta så mycket som möjligt från hårda slipmedel med en mindre slipprodukt oxidation borttagning innan du använder polering förening eller gnugga förening. Saker du behöver
Biltvätt lösning eller ett milt rengöringsmedel
Bucket
Sponge
Trädgårdsslang
Ren, torr, mjuk trasa
Oxidation borttagning grädde eller lösning
polermedel
Rubbing Wax förening
eller polish
Visa fler instruktioner
1

tvätta bilen med en lösning av biltvätt lösning eller ett milt rengöringsmedel och vatten. Följ etikettens instruktioner för att använda bilen tvättlösning. Blanda diskmedel och vatten enligt förpackningens anvisningar för allmän rengöring, om inga särskilda anvisningar ges för biltvätt.
2

Skölj bilen genom att spraya ytan med en trädgårdsslang, tills du inte längre ser skum eller skum. Torka bilen torr med mjuk, ren duk.
3

Applicera en oxidation bort kräm eller vätska till en liten del av oxiderad finish. Använd antingen en mjuk, ren trasa eller applikatorn som medföljer rengöringsmedel, och följ anvisningarna på etiketten om hur mycket man ska använda och hur man tillämpar den. Låt produkten torka i några minuter eller som rekommenderas på etiketten, och sedan torka bort rester med en ren, torr trasa.
4

Behandla alla drabbade delar av bilens yta med renare, förrän du har tagit bort så mycket oxidation som möjligt. Upprepa behandlingen på några ställen där oxidation fortfarande visas.
5

Gnid en mjuk, torr trasa eller applikator på ytan av en pasta polermedel, eller använda en bit av flytande polermedel till en ren trasa eller tillhandahålls applikator, enligt produktens instruktioner.
6

Gnid polermedel över alla rester av oxidation som återstår efter användning oxidation remover. Gnid in en cirkelrörelse över oxiderade fläckarna, och låta föreningen torka i ca 10 minuter innan du torkar bort det med en ren, mjuk trasa. Upprepa för alla envisa fläckar.
7

in fuktbindande gnugga förening endast om du behöver ta bort mycket envisa fläckar i mindre iögonfallande områden i din bil, t.ex. bottnar dörr och bakstycke. Gnid en trasa över ytan av en gnugga förening och se till att tillämpa den i cirkelrörelser - endast över ytan av oxidationen fläcken själv
8

Tvätta bilen en gång med vatten och bil. tvätta lösning eller ett milt rengöringsmedel. Skölj den med en trädgårdsslang och torka den med mjuka, rena trasor. Applicera en hög kvalitet vax eller polish, enligt förpackningens anvisningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/123277.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.