Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur göra din motor Shiny

En flashig auto exteriör betyder lite utan en kraftfull motor för att erbjuda prestanda som bil-älskare längtar. Men för rätt att visa upp vad som finns under huven, kommer du antagligen en motor som lyser. Ingen ägare bör försöka specificera en motor som är smutsig, så innan du börjar beskriver processen, måste du ge din motor en grundlig rengöring. När du har gjort det, kommer du att kunna specificera din motor och ge det ett iögonfallande glans. Saker du behöver
Rengöring handdukar
Air kompressor eller handborste
plastbaggies
gummiband och tejp
avfettning
Slang och vatten hookup
Engine Protectant
Gummi /vinyl protectant
Detalj bespruta
Microfiber handduk
Visa fler instruktioner
Rengöring
1

Kontrollera att din motor har haft tid att svalna helt. Torka sedan bort yta olja som kan ha samlats, särskilt runt bromscylindern och batteripolerna.
2

Använd en kompressor för att blåsa ut eventuellt skräp som har samlats in i din motor, inklusive löv, gräs och insekt kroppar. Du kan också använda en hand borste om ingen kompressor är tillgänglig eller ens en liten burk med tryckluft, även om detta kan vara jobbigt och tidskrävande.
3

Täck känsliga områden i motor med plastbaggies. Dessa områden omfattar sensorer, öppningar tändstiftet och elektronik. Säkra baggies på plats med gummiband eller tejp.
4

Starta motorn i några minuter tills det är varmt men inte hett. Applicera en motor avfettningsmedel för att lossa alla oljerester. Petroleum-baserade avfettningsmedel kan skada gummi och vinyl motorkomponenter, så försök att hitta ett avfettningsmedel som är vattenbaserat eller citrus-baserad. Låt det sitta i tre till fem minuter när du har använt den till hela motorn.
5

Slang av hela motorn med en vanlig trädgårdsslang. Högtrycksmunstycken kan bidra till att göra denna process mer effektiv, men försiktig när du använder en högtrycksmunstycket nära baggie täckta områden.
6

Använd en ren, torr handduk att torka av all nyrengjord motordelar. Ta bort plastpåsarna och vänta ytterligare 10 minuter för att säkerställa att motorn är torr. Addera Shining
7

Tillämpa en motor Protectant på motorns metalldelar. Applicera ett gummi och vinyl Protectant på alla motorer slangar, ledningar och plastdelar. Detta bidrar till att skydda alla motorkomponenter och att förlänga livslängden på din motor.
8

Applicera en detalj spray att motordelar som du verkligen vill glänsa.
9

Använd en ren, microfiber handduk för att polera det skyddande och detaljerna spraya in i motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/123265.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.