Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Tips för att få oljefläckar Tillfälligt Bilstolar

Både växt-och petroleum-baserade oljor kan färga och permanent säten skada bilen. Motorolja kan sippra in läder och rubba lädret fläcken, motorolja och fett kan lämna slamformiga svarta märken i klädsel och vinyl. Olja kan också orsaka vinyl och läder för att torka ut, bli spröd och spricka. Spruckna läder eller vinyl säten eller permanent missfärgad läder eller klädsel sittplatser kan förringa den övergripande värdet och utseendet på en bil. Saker du behöver
Pappershanddukar
Majsstärkelse
Talkpuder
Microfiber handdukar
Vaxpapper
Putty sked
läder avfettningsmedel
Vinäger
WD 40
Vatten
Bucket
Diskmedel
Dammsugare
Tandborste
Visa fler instruktioner
1

vet vilken typ av material som du försöker rengöra. I allmänhet, biltillverkare täcker säten med en av tre material: tyg klädsel, läder eller vinyl, denna sistnämnda materialet visas oftare i äldre bilar och båtar. Varje material absorberar oljefläckar av varierande slag i olika takt, och varje kräver olika behandlingsstrategier för att ta bort oljefläckar.
2

Behandla fläcken så snart det inträffar. Olja av något slag kommer snabbt suga in stoppning och läder. Carry förnödenheter såsom pappershanddukar, handdukar microfiber, talk eller majsstärkelse i bilen så att om du spiller olja på de platser du kan dra över och behandla fläcken omedelbart.
3

Behandla en oljefläck på läder omedelbart med majsstärkelse eller talk, vilka båda absorberar oljan snabbare än läder absorberar det. Gnid stärkelsen mot lädret med fingrarna, värmen kommer att hjälpa den absorberar mer bläck. Dammsug upp eventuella kvarvarande rester majsstärkelse eller partiklar innan du tar bort eventuell olja som har färgade lädret.
4

Blot olja på klädsel med hushållspapper eller handdukar microfiber, eller blot läder med dessa material om du don ' t har majsstärkelse eller talk. Tryck lätt med handdukar på oljefläck och fortsätta blotting oljan med färska handdukar tills ingen oljerester kvar på handduken. Alternativt lägger ark bakplåtspapper på klädsel eller vinyl för att suga upp fläcken.
5

Skrapa överflödig olja eller slam från klädsel eller vinyl med ett kitt sked. Applicera mild, jämnt tryck för att undvika att riva tyget. Avlägsna så mycket av den kvarvarande fläcken som möjligt med majsstärkelse eller genom blotting den med hushållspapper.
6

Blanda en 50-50 blandning av ättika och vatten i en hink eller lägga till en liten mängd av maträtt tvål till en hink med vatten. Spraya fläcken med WD 40, väta färgade klädseln med antingen lösning och sedan lätt skrubba fläcken med en tandborste. Blot bort fukt och olja med en pappershandduk och doppa tandborsten i lösningen och fortsätta skura och blotting tills du har tagit bort fläcken.
7

Rengör en gammal fläck på läder genom beläggning med majsstärkelse och att låta det stå under 4 till 8 timmar. Dammsug upp överskottet majsstärkelse och sedan använda läder avfettningsmedel till det färgade läder. Arbeta försiktigt bort fläcken med en microfiber handduk och fortsätta att tillämpa avfettningsmedel tills du har tagit bort fläcken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/123259.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.